Multer på flue

Multer - det kan lade sig gøre!

Mindre multe fra Polderrevet

Mindre multe fra en sommermorgen på Polderrevet

I sommermånederne kan vi i det lave vand langs vores kyster og havnemoler møde en flok store blanke fisk, der på trods af badegæster og støjende strandliv uhæmmet fortsætter deres fødesøgning.

Mange har ved første øjekast troet, at det var en flok ørreder, der utilsigtet har forvildet sig ind i det varme kystvand - imidlertid er der som oftest tale om multer.

Der findes over 100 forskellige multearter, der dog for det meste lever i langt varmere farvande. På vores breddegrader er der imidlertid gode chancer for at fange den tyklæbede multe, den tyndlæbede multe og guldmulten.

Multen træffes af lystfiskere mest på lavt vand, hvor den ofte kan spottes, når den roder i alger og vandplanter.

Multen lever, i modsætning til de fleste andre fisk, næsten kun af "vegetar mad" (d.v.s forskellige typer alger), lidt småorm, snegle, muslinger og enkelte gange fiskeyngel og tanglopper.

 

Bider ikke på hvad som helst

Fødevalget bevirker, at det kan være meget vanskeligt, at få multerne til at bide på flue eller agnkrog. Som agn benytter de fleste opblødt brød, små kartoffelstykker eller majs på små kroge. Men også vi fluefiskere har chancer. Udrustningen er her:

  • Enhåndsfluestang med flydeline samt et robust fluehjul der rummer mindst 75 meter bagline.
  • Fluer - et udvalg i forskellig størrelse bundet på de bedste kroge. 
  • Et par gode pol-briller.
  • Øvrigt grej er en skyggende hat, en skjorte, korte bukser, et par gummisko for ikke at skære fødderne på muslingeskaller, og ikke mindst solcreme!

{jcomments on}

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers