brakvand logo stort

To nedgængere og tre blanke samt et forslag om etablering af stenrev

Den 13. april 2013. Randers Fjord mellem Mellerup og Grund Fjord. Fiskede med det stigende vand ind mod Grund Fjord. Fandt ørrederne på lavt vand..

130413 Mellerup

Fik brugt benene da jeg tog den lange tur. Selvom vinteren endelig har sluppet sit tag er vandtemperaturen lige omkring de 4 grader. 

Fladt vand og spredte ørreder

Randers Fjord er ikke speciel tilgængelig fra den vadende fisker. Vandet er lavt undtagen i sejrenden. Bunden er heller ikke særlig spændende og består de fleste steder af blødt sand. Langs kanten er der siv. Området hvor ørrederne kan opholde sig strækker sig fra sejlrenden og helt ind i vigene mellem sivene. 

Når vandet om vinteren køles ned trækker ørrederne ind i fjorden og op i åen. Når temperaturen om foråret langsomt stiger, trækker ørrederne langtsomt længere og længere ud i fjorden og mod Kattegat. 

Små rødlige børsteorm er der rigeligt af, og i klart vejr kan man opleve at se ørrederne med hovedet ned i den bløde bund - de søger børsteorm! 

To nedgængere og tre blanke!

Dagens ørreder blev fanget på meget lav vand og meget tæt på sivene. Faktisk mindede det mere om geddefiskeri end ørredfisker. Alle blev genudsat!

Stenrev ville gøre underværker!

Der kunne sagtens etableres nogle flere stenrev som både ørreder og lystfiskere kunne få gavn af. Stenene ville hurtigt blive bevokset med blæretang og ville derfor være gode skjul for rejer og småfisk som vi kender det ved Stenrevet lidt længere ude i fjorden.

Ideen er hermed givet videre! {jcomments on}