brakvand logo stort

Blanke, strøm og vind!

Torsdag den 4. maj 2017.

170504 Voer kanal bjarne sild

Bjarne Fries ser frem til en god gang sild til aftensmaden... 

Randers Fjord, Kanaløen.

Bjarne Fries var frisk på lidt madfiskeri. Søsatte guidebåden ved Voer og satte kursen ind i kanalen hvor der hvert forår samler sig store mængder sild og fiskeglade sildespisere. 

Allerede mens vi pakkede ud kunne vi sige go' dag til en flok yngre mennesker fra en af områdets efterskoler. De skulle samme med mindst hundrede andre friste de små blanke og kåde forårssild, ved at fiske fra dæmningen langs Kanalen. 

Havde planlagt at kombinere fiskeriet efter sild med lidt efterfølgende fluefiskeri efter ørred. Bjanre havde efter aftale rigget en spinnestang til med sildeforfang, og vi havde begge klargjort vores vanlige fluestænger. 

Vi sejlede ind i Kanalen samtidig med at vandet vendte og begyndte at falde kraftigt. Med den kraftige vind mod den udadgående strøm, var der dømt dønninger på omkring en halv meter og jeg havde rigeligt at gøre med at styre guidebåden. 

Sildefiskeri med spinnestang er uvant for os og vi fulgte derfor de mange der stod på land og gang på gang hev op til seks sild ind af gangen. Jo, til gode sild skal der også anvendes teknik... 

Sild kom der dog i båden, og efter et par timer satte vi kursen opstrøms Voer for om muligt at prøve at overliste en ørred. Det blev dog kun til få kast inden vi blev enige om at stoppe. Strøm og ikke mindst den snart evige vind, resulterede i at vi ikke gad mere.

Fik til aften stegt sild lige som Bjarne - bestemt ikke dårligt!

170504 Voer kanal sild

Fine blanke fisk på dagens tur.