brakvand logo stort

Ja til sunde vandløb!

Søndag den 18. juni 2017.

 170618 randers fjord hornfisk

Det blev til god morgen, men uden ørreder... Forklaring følger! 

Randers Fjord, Udbyhøj.

Bådbygger Lars Andersen og Henrik Vedel (Mong) var taget afsted lørdag. Der skulle aftenfiskes og hygges inden morgenes fiskeri. 

Jeg valgte at satse på morgenfiskeri og var fremme ved Udbyhøj Syd shelterne kl. 05.30. 

Fik her en melding om at aftenens fiskeri på strækningen mellem Udbyhøj og Stenrevet kun havde resulteret i kontakt med en enkelt ørred. Heller ikke noget fisk havde vist sig ved spring eller i overfladen. 

Fiskede i faldende vand mellem Udbyhøj og Pollene. Kun en enkelt lille ørred viste sig i et spring. Bemærkede også, at der er masser af rejser og kutlinge i blæretanget og over sandbunden. Altså ideelle forhold til sultne ørreder!

Kikkede lige i tidligere års fiskerapporter fra fjorden og fik bekræftet, at fangsterne de sidste år jævnt er faldet. Også en afstemning på facebooksiden  "Randers Fjord - Fluefiskeri" bekræfter udviklingen - også her meldes der om færre ørreder. 

Blandt de mange lystfiskere er der også en debat om fangsterne. Også her meldes der om færre fisk. Og der selvføølgelig en sammenhæng idet Randers Fjord og Gudenåsystemet også "føder"Djurslands kysten med ørreder. 

Jeg er overbevist om at tilbagegangen skyldes, at man i den tro, at de mange tilløbs og gydevandløb kunne leverer rigeligt med smolt, har reduceret udsætninger. 

Se ØRREDKORTET 

 170618 randers fjord skib

Det er en fornøjelse at fiske i fjordmundingen. Lidt flere ørreder ville dog gøre oplevelsen endnu bedre!