brakvand logo stort

Opklaring i fjorden

Tirsdag den 8. oktober 2019.191008 udbyhoj trout

Et par ørreder blev fristet af min flue måtte lige op foran mit kamera for et hurtigt billede..

Randers Fjord, Udbyhøj

Byrådstanker!

Efter et langt byrådsmøde mandag, var det dejligt at være på vandet. Kørte til Udbyhøj Lystbådehavn og søsatte netop som vandet var kommet godt i gang med at falde. Hele morgenen havde det regnet heftigt, men netop som jeg ankom holdt dråberne inde. Det var gråt og diset, men tørt.

Mens jeg drev langs de gode fiskepladser, gik tankerne tilbage på mandagens byrådsmøde. Rigtigt mange sager havde været på dagsordenen, bl.a. skulle vi afgøre om vi  i lighed med vores nabo kommuner, skulle tilslutte kommunen til Visit Aarhus. Der var argumenter for og imod. Jeg valgte at stemme for vel vidende, at Visit Randers i mange år har udført et fremragende arbejde. Tak for det! 

Når min stemme faldt til fordel for Aarhusmodellen skyldes det, at fremtidens turister først og fremmest vil orientere sig efter en app... Ligeledes vil det være det østjydske område med sommerhuse og mange tilbud, man som turist besøger. Håber så at samarbejdet i østjylland bliver frugtbart til gavn for os alle. Bemærk også, at selv om vi ikke længere har Visit Randers i den nuværende form, vil der stadig være turistmedarbejdere beskæftiget i Randers. 

Mindre i tvivl var jeg, da vi skulle stemme om Randers Kommunes Klima, Natur og Miljø politik og om at tilmelde Randers som Giftfri Kommune.

Fiskeriet

Havde snart nogle interesserede ørreder, der fulgte og nappede lidt i fluen. Lidt senere var der fast fisk - en mindre ilter ørred, der bestemt ikke ville i nettet.

Et par ørreder mere måtte have samme tur inden de blev genudsat....

Bestanden presset og i Gudenåens og Fjorden gydevande, kniber det for ørrederne at benytte alle gydepladserne. Tænker at de fisk der bliver genudsat, alt andet lige har en chance for at være med til igen at løfte fiskeriet... 

191008 udbyhoj vadehav

 

 191008 udbyhoj sky boat

 

191008 udbyhoj reef