brakvand logo stort

Ingen stegte sild!

Fredag den 24. april 2020.200424 udbyhoj lars mong

Frokosten nydes i god læ af det lille "skole stenrev" der etableret i tilknytnig til Udbyhøj Lystbådehavn.

Randers Fjord, Udbyhøj 

Havde fundet den gamle spinnestang og et par sildeforfang frem og sat kursen til Voer, der er kendt for Randers Fjord Naturcenter og den lille bilfærge til Mellerup. 

Sammen med en del andre, men med god afstand, placerede jeg mig dæmningen langs kanalen, der i sin tid blev gravet for at sikre en sikker sejlads med lidt større skibe til Randers. Det er her vi på denne årstid kan være heldige at fange en god portion sild, der hjemme i køkkenet tilberedes og lægges i en edike lage. 

Sådan gik det ikke i dag. Efter godt en times fiskeri uden en eneste sild og uden at jeg havde set nogle af nabofiskerne hale de sølvglimtende fisk i land, blev grejet pakket sammen. 

Kørte i stedet til Udbyhøj hvor jeg mødtes med Lars Andersen og Henrik Minor Vedel. 

Startede med at krydse fjorden for at fiske over muslingebankerne ud for Råby Pumpehus. Her fisk Lars en mindre ørred, mens jeg måtte nøjes med lidt hornfiskebid. 

Efter lidt fiskeri her, var vandet vendt og begyndte at falde.  Drev med strømmen og fiskede langs kanten af sejlrenden. En strejkning der i de gode tider, altid gav et par ørreder eller tre. I dag blev det til hornfisk. 

Efter frokosten og snakken, fiskede vi i området mellem Udbyhøj Lystbådehavn og Pollene. Endnúvar det hornfiskene der var mest aktive. Et par mindre ørreder blev dog fristen og genudsat. 

200424 udbyhoj vadehav

Det store vadehavsområde i mundingen af Randers Fjord er hele turen værd. 

 200424 udbyhoj fisker

Lars Andersen fisker i området mellem Pollene og Udbyhøj Lystbådehavn.