brakvand logo stort

Over og under vandet!

Torsdag den 17. september 2020.200917 jernhatten solopgang

Ankom ved halvsyvtiden og nød endnu engang solopgangen over Kattegat. 

Djursland, Jernhatten.

En god start på dagen!

Efter en god aften med Folkemøde og Gudenåforedrag fandt jeg tidligt ud af sengen og satte kursen mod Jernhatten. Havde en aftale med Henrik Minor Vedel, som havde medbragt kaffe og rundstykker, mens jeg havde en frisk "starter" - en god flaske rom at byde ind med. 

Fiskeriet

I håbet om at der skulle være en makrel eller to, havde jeg medbragt #7 stangen monteret med en hurtigt synkende line og en streamer. 

Startede dog fiskeriet tæt på land hvor vandet var uroligt og en anelse uklart - forhold der normalt giver det bedste fiskeri, hvis der fisk...

Efter et par timer uden at mærke det mindste var det tid til kaffepause.

Tog derefter ud på lidt dybere vand hvor jeg tidligere har fanget makreller. Men det er nok lige lovligt sent på sæsonen, så i dag blev det ikke til hurtigsvømmere på trods af fluen blev præsenteret helt ned på 7 meter vand. 

Trak igen ind mod land og lavere vand. Her blev det til en enkelt mindre ørred, der efter en kort fight blev genudsat.

Formiddagen gik på hæld og med kommunale budgetforhandlinger eftermiddag og aften, var det tid til at sætte  kursen mod Randers og en hurtig middagslur. 

200917 jernhatten vandet

En populær fiske og udflugts plads. I dag var der dog ikke andre lystfiskere på pladsen.

200917 jernhatten pontonboat

Henrik Minor Vedel (Mong) fisker over den smukke bund som er dækket af sten og blæretang.

200917 jernhatten kysten

Også udsigten fra båden er til at leve med.

200917 jernhatten trout stream

Den seneste undersøgelse af vandløb og ørredbestand bekræfter hvad vi længe har haft mistanke om. Desværre er der færre ørreder.  Tilstanden i gyde- og opvækst vandløbende er blevet ringere. De færre ørreder og det ringere fiskeri, kan mærkes hele vejen rundt, også på Djursland!