brakvand logo stort

Jomfrutur og Naphans!

25. maj 2013. Tange Sø: Ny pontonbåd og gedder på flue....

130525 brian thyregod

Første fluegedde. Brian Thyregod på jomfrutur i sin sprit nye pontonbåd... 

Forventninger og fangst!

Brian havde aldrig tidligere sejlet i flydering eller pontonbåd, så jeg var lidt spændt på hvorledes det ville gå når der samtidig skulle fiskes efter gedder. 

Alt forløb planmæssigt og vi både snakket om bådens håndtering og om gedderne, mens vi pakkede ud og gjorde fartøj og grej parat. 

Startede med at ro og med at vise og fortælle hvorledes der kom den bedste fremdrift i pontonbåden ved brug af færrest mulige kræfter. Efterfølgende blev svømmefødderne demonstreret og vi satte kursen nogle kilometer opstrøms i søen hvor hvor Brians bror, Claus Thyregod allerede var godt i gang med Naphans. 

Brians første gedde tog hårdt og kontant og det var desværre mere end det nyindkøbte forfang kunne holde til. Et af mine forfang kom på og snart var der igen gedde på fluen. Igen var der infight og jeg fik fornøjelsen at vise Brian hvorledes han kunne håndlande gedden mest muligt skånsom.

Allerede ved næste gedde havde Brian mod på selv at håndtere gedder og det gik faktisk uden haverken blod, sved eller tåre.... Må sige at Brian var lærenem til både pontonbåd og gedder. Det ligger åbenbart til brødrene Thyregod!

130525 vulgata tange

På få år har vandremuslingen ædt så mange alger at søen er blevet klarvandet og langt mere artsrig med hensyn til insektlivet. I dag så jeg flere Emphemera Vulgata og såmænd også nogle ringende fisk. Spændende hvad fremtiden bringer på dette område? 

130525 tange collage

Vegetationen vokser eksplosivt og der vil ikke gå lang tid inden at fiskeriet bliver mere til poppere end til flashstreamere!

Havde en af de dage hvor gedder tog uden at blive hængende. Fluen blev taget i en hvirvel, men uden at Naphans blev kroget. Havde vel fem gedder der i flere forsøg tog fluen før end den sad der... Sådan er det - bare dejligt!{jcomments on}