brakvand logo stort

Gedder, østvind og bilnøgler...

Tirsdag den 2. maj 2017.

170502 tange adam gedde

Vinden var i det kølige hjørne, vandet klart og gedder tilbageholdende.

Gudenåen og Tange Sø.

Jens Lund Adamsen mødte som aftalt op ved Kgs. Bro klokken 09.00. I forvejen havde jeg pumpet og klargjort guidebåden. Inden vi skulle på åe, var der lige en lille praktisk foranstaltnig med at få kørt min bil til Ans. 

På vejen snakkede vi om hvor vigtigt det var at have styr på nøglerne. Specielt for mænd i vores alder, var det altafgørende, at fx. bilnøglerne havde en fast plads i en bestemt lomme under fisketurerne. 

Fiskeriet startede lidt sløvt og det var først da vi kom ned i søområdet vi så den første gedde. Jens Lund Adamsen lagde ud med en fin gedde på omkring 80 cm. 

Vinden tiltog i løbet af dagen hvilken gav medvind ned gennem søen. 

Endnu seks gedder kom i båden og et par stykker blev mistet inden vi nåede Ans. her blev båden pakket sammen og i min bil satte vi kursen mod Kgs. Bro hvor Jens Lund Adamsen havde sin bil holdende. 

Nøglerne for f... Jeg må have tabt dem, lød det! Kørte igen ned til Ans for at lede. Men nøglerne fandt vi ikke! Gode råd var dyre og der blev ringet til Fredericia for evt at få et par resernøgler bragt nordpå... Heller ikke vejhjælpen kunne hjælpe med nøgler, men tilbød at køre den låste VW Caddy på værksted. 

Aftalte at jens Lund Adamsen kunne køre med til Randers og at vi derfra, over en kop kaffe, kunne finde en løsning.

Mens jeg hængte mine waders til tørre i bryggerset, hørte jeg et jubelbrøl.... Da Jens tog sine waders af, dukkede nøglen frem i en folder i flistrøjen... 

Der blev ringet afbud til Fredericia. Nu skulle vi så blot have Jens transporteret ud til Kgs. Bro igen. Jeg havde en anden aftale, men det lykkedes at overtage fruen til at være chauffør... 

Ellers en super dag hvor vi kunne nyde foråret og de mange rovfugle, der også ynder at jage og svæve i området. 

170502 tange gedde