brakvand logo stort

Geddejagt i fjorden

Søndag den 26. januar 2020.200126 bredning stefen casting

Stefan Linden var kørt helt fra Esbjerg for at prøve at friste fjorden brakke gedder - det var ikke forgæves!

Randers Fjord.

Var i god tid og fik hurigt pakket båden ud. Det gav mig lejlighed til at få en snak bl.a. med et yngre par fra Århus, der havde valgt at bruge søndagen på at kikke sig omkring i Randers inden de eventuelt besluttede sig for at rykke nordpå. Fortalte dem om byen og de muligheder som byder sig langst å og fjord og som lystsejler, en en fritidsinteresse, som de prioriterede vistnok højt. Fortalte om mulighederne ved Udbyhøj, om Mellerup og Dronningborg. Fortalte også om fjorden og åen inden de kørte videre på opdagelse. Spændende om om det bliver til et par nye borgere i vores dejlige kommune? 

Fik også samlet lidt affald fra området øst for P-pladsen. Ikke fordi der ligger så meget efter der er opsat en lukket affalds beholder, som også tømmes. Men med vissen vegetation er der god mulighede for at finde dåser, plasticposer og lignende. 

Havde en aftale kl. 10:00 med Stefan Lindén fra Esbjerg. Efter samling af båd og lidt snak var vi hurtigt på vandet. 

Fiskeriet startede sløvt, eller rent faktisk hverken fangede eller mærkede vi noget før en vandet begyndte at falde lige omkring middag. 

Som så ofte før fandt vi gedderne samlet i et område så det blev alligevel en god dag hvor Stefan ikke kørte den lange tur forgæves!

200126 bredning pike precent

Vist nok dagens flotteste gedde som tog Stefan's sorte geddeflue der blev fisket over godt en meter vand. 

200126 bredning release

Gedderne bliver som altid genudsat.

200126 bredning blishens

Blishønsene nyder også den milde vinter.