brakvand logo stort

Stjerneskud og ørred

Tirsdag den 13. august 2013. Mariager Fjord, Ørnedalsbugten: Vejrudsigten på aftenens TV lovede frisk vind og byger. Men da jeg tradionen tro vågnede ved tre-tiden var det stille og stjerneklart. Besluttede mig for nogle timer ved fjorden...

130813 mariager ornedalen

Mens jeg pakkede ud kunne jeg nyde synet af stjerneskud. Temperaturen lå på 12 grader og også vandet var svalet lidt af efter den lange hedebølge. 

Ørreder i søsalat!

Valgte for en gangs skyld at lade pontonbåden ligge i bilen. Fiskede i kanten af bræmmen af søsalat og så snart en ørred i overfladen. Efter et par flueskift og måske et heldigt kast var der hug... Ørreden sloges bravt, men endte med at komme en tur i nettet og i kameraet. 

Snart var der fisk igen. Også denne gang var det en mindre ørred der kom ind at hilse på. 

Bemærkede at der er ved at komme mange ruser, og de er faktisk sat nogle dage for tidligt i forhold til fredningen. De sidste ål skal med alle midler fanges således, at vores børn og børnebørn måske ikke kommer til at opleve denne på alle måder facinerende fisk.

Kontstaterede også, at den varme periode har produceret rigtigt mange grønalger, der så småt er ved at gå i forrådnelse. Heldigvis ser det ud til at processen foregår så langsom, at fjorden kan klare omsætningen uden for mange områder med iltsvind. Mere vind og fortsat køligt vejr vil dog være den bedste garanti for miljøet og fjordens sundhed...{jcomments on}