brakvand logo stort

Garn, horn og ørred!

Lørdag den 7. maj. 2016.

160507 Hadsund nord garn

Da vi ankom var der flere joller igang med at bjærge garn og fangst.

Mariager Fjord, Hadsund.

Garn og ruser eller turister og lystfiskeri?

Fisketrykket i fjorden er højt.... Udover de mange lystfiskere, fiskes der også intensivt med selvfiskende redskaber  - nogle sat lovligt og endu flere sat i strid med reglerne. 

Samtidig med det høje fisketryk, som betyder at det i perioder kan være næste umuligt for lystfiskeren af holde afstandskravet til redskaberne, forsøger man fra turistforeningen, godt understøttet af erhvervslivet, at markedsføre Mariager Fjord for flere turister. Ideen er at fisketuristerne, der gerne komme lidt uden for sommerhøjsæsonen, økonomisk kan bidrage til handel og beskæftigelse...

Men hvem fanden gider at køre måske 800 kilometer, glæde sig til nogle gode dage ved fjorden, for så blot at opdage, at de bedste pladser er plastret til med ruser og garn? 

Er overbevist om at de gode turistfolk må vælge mellem fisketurister og et anarkistisk redskabsfiskeri. Og det er de vist næppe parate til!

160507 Hadsund nord carsten

Fiskede i det nordlige lergrave. Hornfiske var der rigeligt af. Ørreder så vi også, dog mest nysgerrigt følge efter vores flue!

160507 Hadsund nord seatrout

Udover lidt hornfisk fangede og genudsatte jeg tre smukke ørreder. Også Carsten havde en ørred i hånden!

160507 Hadsund nord brundalge

Brunalger, eller fedtemøg har med regeringens landbrugspakke fået ekstra næring....