brakvand logo stort

Ruse slalom

 Onsdag den 2. oktober 2019.191002 lergrav grej

På dagens tur havde rigget til med både skum og streamer.  

Mariager Fjord, Lergraven 

Da jeg forleden kørte over Hadsundbroen kunne jeg se, at der kun var få åleruser i den inderste del af Lergraven. Valgte derfor at søsætte i den sydlige Lergrav på dagens tur. 

Havde medbragt både en stang med streamer og en stang med flydeline og skumflue. 

Efter få minutter i vandet, sprang der en mindre ørred tæt på hvor jeg lige havde placeret skumfluen. Ventede spændt, men skrumfluen blev ikke taget....

Nogle kast efter skiftede jeg til streameren - et valgt som ørreden syntes godt om. 

Efter en tur i nettet, fik den smukke mindre ørred sin frihed igen. 

Fiskede med vinden længere ud østpå i Lergraven og var snart i et område hvor ruserne stod tæt. Et bundgarn, et garn der spærre hele vandsøjlen, var såmænd også sat ud fra Mågeøen. Helt sikkert, er der ikke mange chancer for den eftertragtede blankål til at komme til gydeområderne i Sargassohavet. Anstrengelserne for at fange den udrydningstruede ål er kolosale. Ufatteligt at der ikke kan skabes et politisk flertal for at frede den rødlistede og udrydningstruede ål fra at ende på panden, eller på rugbrødet sammen med æggestand, som røget...

191002 lergrav ruser

Ved godt at reglerne siger at man skal holde en afstand på 75 meter til fx åleruser, men vælger at bryde loven for i det hele taget at fiske!

 

191002 lergrav regnbue

Hadsund der er liggende smukt på fjordens nordside blev i dag forskønnet med en regnbue. 

 191002 lergrav to master

To-masteren har hele foråret og sommeren ligget ved Udbyhøj i Randers Fjord. Tidligere lå skibet for anker i Lergraven og her ligger hun nu igen.