brakvand logo stort

Flodsanger og småt!

Fredag den 12. juni 2020. 200612 lergrav andersen mong

Vi holder stadig øl og spisespause med afstand. Til venstre bådbygger Lars Andersen og til højre Henrik Minor Vedel...

Mariager Fjord, Yderfjorden. 

Da jeg ankom til søsætningspladsen ved Tempovej kom jeg i snak med, hvad jeg med det samme kunne se, var en ornitolog. Netop her var der de sidste dage set og hørt den sjældene Flodsanger der normalt foretrækker sydlige himmelstrøg og det baltiske område. Og jo, den lille brundlige fugl var i området og kunne bde ses og høres med sin græshoppeagtige og langstrakte "seke-seke-seke-seke-seke" iblandet metalisk, næsten uhørlig klikken. På filmen kan du i slutningen høre sangen. 

Havde aftalt at skulle slutte dagen med fiskeri i godt selskab med Henrik Minor Vedel, Jess Anton Larsen og Lars Andersen. 

For en gangs skyld var der stort set ingen vind og så var det også mildt. Lidt enkelte sommerregnsdråber nød vi også godt af. 

Fiskede på forskellige pladser i yderfjorden og omkring Lergravene.

Oplevede perioder, korte hvor ørrederne kom til overfladen og gjorde sig synlige. Desværre kun korte perioder, der dog fik os til at friste med en flydende skumflue. Jeg havde havde ikke held med skumfluen. Det havde Jess Anton imidlertid, ved et kortvarigt bekendskab med en mindre ørred. 

Så for første gang i længere tid en lidt større ørred, som jeg så fiske efter i omkring halvanden time uden at have heldet med mig. 

Ellers blev det vist til lidt småørreder til alle mand inden vi ved ti-tiden satte kursen mod bilerne. Her mødte vi igen ornitologer der var kommet langvejs fra for at se og høre den sjældene Flodsanger. 

Ruser

På trods af at rusefiskeriet efter ål er forbudt i Mariager Fjord fra 10. maj til 15. august (Reglerne) står der overalt i fjorden mange ruser. Fiskerikontrollen er selvfølgelig kontaktet.

200612 lergrav bundgarn

Bundgang, pæleruser og kasteruser og sikkert også kroge og våd... Alt sættes ind på at opfange de sidste eksemplare af den udrydningstruede og rødlistede ål. Sørgeligt at vi ikke har politikere, der med en totalfredning vil sikre at vores børn og børnebørn også kommer til at opleve den mystiske og facinerende fisk. 

200612 lergrav hadsund

I baggrunden Hadsund og Mågeøen.

200612 lergrav sydlig

Udgravning af ler, som ikke længere praktiseres, har igennem tiderne ændret fjorden øst for Hadsund. Flere steder er der gravet 3-4 meter dybe huller. 

200612 lergrav trout

En af aftenens mindre fjordørreder, der forsigtigt blev løftet ud af det knudeløse net for foto og derefter genudsætning. 

200612 lergrav yderfjord

Aftenstemning i fjorden øst for Hadsund. 

Selvfølgelig Flodsangeren - ikke flodspurven...