brakvand logo stort

Formiddagsfisk!

Torsdag den 20. juli 2017170720 deset rena french partridge

Ikke underligt at både fisk og fugle fristes af tørfluen French Partidge. Binder fluen med naturfjer og med fjeren pikrinfarvet. for henholdvis at imitere Danbica og Vulgata.

Rena ved Deset.

Visuelt fiskeri

Ingen tvivl, at gjaldt det udelukkende fiskeriet, er aftensfiskeriet, gerne i i timerne efter solnedgang nok det bedste, Dette på trods foretrækker jeg at fiske om dagen. Det visuelle betyder meget for mig, og har jeg mulighed for at komme tæt på en fisk og se den stige til fluen, er oplevelsen bare total. 

Da jeg i formiddags søsatte kunne jeg se en fisk jævnligt tage Vulgata og Danica. Jeg sneg mig ind på ørreden og i første drev blev fluen taget.

Elven har sit eget liv

Havde været så letsindig at love helt til ryger og grill. Men i dag ville de bare ikke.... Så ikke en helt i overfladen, og nymfehelt har vist en grim bismag, siges der...

I øvrigt er det næsten umuligt at forudsige hvornår det er bedst at fiske med tørflue. Nogen gange sker det om formiddagen. Andre gange sidst på eftermiddagen og nogle gange om aftenen. Efter en god regnbyge og når det er vindstille plejer det at være godt!

170720 deset rena trout

En af dagens smukke ørreder på retur... 

170720 deset rena vandstand

Vandstanden er de sidste dagen faldet med 30 - 40 centimeter. Både den øgede grødevæks (man kan se grødens vækst fra dag til dag) og ændringer i vandstanden får ørreder og stallinger tll af skifte standpladser, 

170720 deset rena insektegg

Undersiden af båden er belagt med insekt æg, vistnok vårfluer. Det er en god ide at vaske æggene af inden de tørre, da de ellers sætter sig fast!

 170720 deset rena turen

 Dagens tur i området omkring Deset og Rena Fiske Camp.  

 

Guidede ture på Norske Rena - oplev elven fra forsædet!

MINE NORSKE FISKETURE (HER FINDER DU EN OVERSIGT SORTERET EFTER DATO!