brakvand logo stort

Første majfluer

Mandag den 1. juli 2019. 190701 rena holmbo trout

Selv om vandstanden sidste år var kastrofal lav og rigtig mange insektæg og larver tørrede ud, er der som det fremgår masser af føde!

Rena. Løpsjøen og Holmbo.

Efter en indkøbstur til Rena kørte jeg til Løpsjøen og søsatte. Havde medbragt både grej til gedderne og min lettere fluestang til tørfluefiskeri.

Vinden var frisk fra syd, så jeg startede med geddegrejet. Desværre var de større gedder ikke i bidddet. De mindre var derimod meget aktive, og flere gange blev min flue angrebet uden at de små naphanser blev kroget.

Som lovet i vejrudsigten satte det ind med en regnbyge, men jeg var heldigvis klædt godt på. Efter mindre end en time stildnede regnen af. Det samme gjorde vinden.

Vejromslaget og sikkert også den højere luftfugtighed sat for alvor gang i klækningen. Mest markant, eller nærmest overvældende, var den store mængde Bäetid Rhodani som drev med strømmen. Det var også her at jeg så turens første majfluer.

Til at starte på reagerede fiskene ikke på de mange insekter. Men langsomt kom der liv til overfladen. Døgnflue efter døgnflue blev inhaleret af sultne ørreder, stallinger og helt. 

Da jeg forleden var i området skræmte jeg en god ørred der stod på kanten til et indløb. Tænkte at jeg hellere måtte tjekke om den i dag var aktiv. Det var en god beslutning, og på lang afstand kunne jeg se at ørreden var aktiv - meget aktiv. Fik mig placeret uden at skræmme ørreden, og fik også optaget den lille video inden fluen blev præsenteret. Det gik som det skulle! Det er stærke selvbeviste ørreder og straks efter at være kroget, satte ørreden med fuld fart ud mod det dybere vand midt i elven. Heldigvis var den kroget perfekt og efter lidt udløb og infight måtte de en tur i nettet. 

Det blev til to smukke ørreder mere i samme område. 

På vejen retur så jeg en af de helt store stallinger. Fiskede nok en halv time med skiftende fluer inden en #18 cdc tørflue blev taget. Desværre var stallingen ikke kroget så godt, så det blev en kort fornøjelse.190701 rena holmbo vulgata

Så i dag de første Emphemra Vultata i Løpsjøen.190701 rena holmbo gedde

De større gedder var ikke i biddet så en håndfuld små måtte en tur en og "hilse på".190701 rena holmbo

Strækningen passer fint til en tur i pontonbåden...190701 rena blomster

Langs elven kan jeg nyde synet af en række vilde blomster.  Øverst til venstre, Storkenæp - øverst til højre, Musevikke - neders til venstre, Eng-kappeleje og nederst til højre Skov Kohvede.