brakvand logo stort

Sølvvinder på forsædet

Fredag den 5. juli 2019.190705 rena gunnar stalling

Gunnar Jürgens med Rena stalling der tog en svømmenymfe fiskes "tungt" i overfladen.

Rena.

På dagens tur havde jeg en af mine danske venner, Gunnar Jürgens på forsædet. Vi skulle driffiske fra Deset til Leopardbroen i min Anderson dobbelt pontonbåd. 

Igen i dag var der der lige rigeligt meget vind fra nord, der bestemt ikke fremmer fiskenes interesse for at tage insekter på overfladen eller i det hele taget vores tørfluer. På turen så vi da også kun få ringende fisk, helt sikkert højest tyve...

På vejen nedstrøms præsenterede Gunnar Jürgens sine tørfluer fristende tæt på bredden, under træer, i strømrender og andre normalt gode steder. 

Fisk kom der dog på fluen og i nettet - smukke mindre ørreder og stallinger!

Håndbold og fluer

På trods af at jeg har mødt Gunnar Jürgens flere gange her ved Rena og ved forskellige arrangementer i DK, vidste jeg ikke, at den nu passionerede fluefisker også var en kendt håndboldspiller. Jeg kendte kun Gunnar Jürgens som fluefisker og indehaver af http://www.pro-fish.dk

På turen, hvor jeg passede årerne, fik vi en god snak om løst og fast, mest om fiskeriet i norden. Også livet kom i tale, og Gunnar fortalte bl.a. om sin ungdom, hvor han spillede håndbold på højeste niveau. 

Gunnar fortalte om hvordan han og det øvrige danske håndboldlandshold blev modtaget som folkehelte, da de undertippede håndbolddrenge i 1967 vendte hjem med sølvmedaljer. 

Fra BT googlede jeg følgende: 

"Den tidligere landsholdsspiller Gunnar Jürgens er i dag 76 år og mindes hele oplevelsen ganske klart, selv om der efterhånden er gået 52 år.

Det skete i 1967. Dengang foregik VM i herrehåndbold på svensk grund, og Danmark var med som 'underdog', som den tidligere sportsjournalist Knud Lundberg kaldte holdet, fortæller Gunnar Jürgens.

»Han sagde dengang, at det var en sensation, hvis vi sluttede som nummer 16 ud af de 16 hold, der var med,« fortæller Gunnar Jürgens til B.T. Sport. Ikke desto mindre skabte de overraskelsen, vandt kampe på stribe og spillede sig frem til kampen om guldet".

I dag lever Gunnar det stille liv og med at passe sin forretning og sit fiskeri.190705 rena gunnar fishing

Vi fisker i et af Rena elvens mindre biløb.190705 rena gunnar trout

Dagen gav fire ørreder, ikke store, men bestemt smukke!190705 rena gunnar guideboat

Efter fem, seks timer på forsædet i dobbeltbåden, er det tid til at pakke sammen. Gunnar Jürgens skal lørda retur til Orø, Danmark.