brakvand logo stort

Farvel og guidetur

 Torsdag den 2. juli 2020.200703 rena fluer kaj steen

Mine danske fiskevenner efterlod disse fine fluer. Majfluerne bundet af Steen Ellemose og "Dyret" bundet af Steen Ellemose. 

Norge, Rena 

Fik sagt farvel til Steen Ellemose og Kaj Kirkeby der efter nogle dage på Rena Fiskecamp skulle retur til Danmark. Jeg takker for godt selskab, rester fra køleskabet og fine fluer...

Far og søn

Dagens tur var aftalt med min norske ven Rune Hansen og sønnem Lasse. 

Vi søsatte som vanligt den store guidebåd ved Strømstad og var snart på vej nedstrøms med oplevelser og fisk. 

Lidt overraskende så vi kun få stallinger og ørreder der tog insekter på overfladen. I løbet af formiddagen var der såldes mest gang i heltene i de dybe og langsomtflydende strækninger.

Udover fiskeriet et synligt fouragerende fisk, blev en større tørflue også præsenteret for mulige større ørreder tæt på bredden. Det gav, når det lykkes at få fluen godt placeret, nogle smukke ørreder i nettet. 

Mest gang i fiskeriet fik vi efter en regnbyge, der tydeligvis havde sat gang i en massiv klækning af døgnfluer og vårfler.

Masser af mad

Føderigligheden i Rena er stor, meget stor. Hverken ørreden eller stallingen (harr'en) flytter sig mange centimeter for at få en godbid og præsentationen afgørende. Udfordringen er at få en vellignende flue, gerne en anelse større end den ægte vare, placeret i netop den "bane" som fisken har fokus på. 

Når det lykkedes og når stallingen igen følte trang til et "måltid", blev fluen taget... 

På turen fik vi nogle smukke stallinger og ørreder i nettet og en helt med retur til rygeovnen.

200703 rena rhodani

Pludselig var vand overfladen dækket af et stort antal Baëtis Rhodani og andre døgnfluer. Også vårfluer i forskellige størrelser viste sig i et stort antal!

200703 rena rune fluevalg

Den massive klækning gjorde stallinger selektive og kræsne. Rune Hansen prøver at finde den rette flue!

200703 rena lasse rune 

Efter mange timer i skiftende vejr og i perioder en masse regn slutter vi turen. Til venstre Lasse og til højre Rune Hansen.