brakvand logo stort

Overspringere på Stevns

Lørdag den 21. februar 2015.

150221 KYSTVEJEN1

Det var gråt og vandkoldt, men det gjorde ikke noget.

Sjælland, Stevns, Kystvejen.

Brormand skulle arbejde så jeg måtte fiske for mig selv. Startede med at binde en Brakvandsreje på som øverste flue og en Carrie Stevens streamer på, som nederste flue. Fiskede i vestlig retning om mod "Lunden" og havde en enkelet mindre ørred på streameren. ¨

Byttede Carrie Stevens streameren ud med en Udbyhøj, og fiskede nu med vinden i østlig retning. Efter en lille time kom "hugget". Uden varsel blev fluen taget helt ude i kastet. Var spændt på hvilken en fluerne der havde fristet?

Kunne efter et par udløb og lidt fight se, at det var den røde Udbyhøj der havde udløst hugget og sad solidt i ørredens mund.. Ørreden sloges som den skulle, men endte forudsigeligt i nettet. En dejlig fisk på næsten 3 kilo. Måtte lige ringe til brormand, som afbrød arbejdet og kom ned og tog et par billeder.

Snart var der bud efter mine fluer igen. Denne gang var det en lidt kraftigere overspringer, der både ruskede sig i overfladen og tog udløb. Brakvandsrejen sad solidt, og det blev den ved med indtil jeg fik ørreden i nettet og løsnet krogen. 

Lige inden jeg skulle til at sætte kursen ind mod den varme stuen, belv en endnu en ørred fristet. Også denne gang var det Brakvandsrejen. 

150221 KYSTVEJEN2

Havde fat i fire ørreder, et par mindre og disse to overspringere.

150221 KYSTVEJEN3

Fiskede med to fluer på forganget. Bagerst en Udbyhøj og forrest Brakvandsrejen

150221 KYSTVEJEN4

Hyggebandt sammen med Gerhard Andersen i Silkeborg. Fik ved den lejlighed en af hans fine Carrie Stevens fluer, som jeg ogsåså lovede at fiske med. Det blev til et enkelt hug og en miste ørred i mindre størrelse. Spændende om Gerhards har held med det eksemplar af Brakvandsrejen jeg gav ham? 

{jcomments on}