brakvand logo stort

På Balkan, så godt!

Tirsdag den 6. juni 2017.

170606 ripnik clearwater

Så smuk og indbydende. Kunne ikke gå mange meter før end store stallinger var synlige. 
River Ripnik, Bosnien
Mens jeg var på New Zealand fik jeg en invitation om at komme med til Bosnien sammen med Peter Østergaard, Hanna Bossow, Kirsten Gran, Lene Møller, Torben Kristensen, Thomas Smed og Kirsten Bjerrum.
 På forhånd havde jeg ikke sat forventningerne i for højt, men havde dog været på nettet…

 Ripnik - fluefiskeri, super service,

Efter 2,5 timer i fly og 4 timers kørsel nåede vi frem til fiskelodgen, eller rettere fluefiskelodge. For også her har man for længst fundet ud af, at der er indtjening og job i et veldrevet fiskeri.  I området er det kun tilladt at fiske med flue og der er obligatorisk C&R.
 Floden løber lige neden for vores midlertidige bolig og fra terrasen kan vi se flere plus 50 stallinger og ørreder i det spritklare vand. Der blev skruet et par grader op for forventningerne!
 Tirsdag var vores første fiskedag. Vi blev hentet af guider, der skulle vise sig at være yderst kompetente og hjælpsomme. Vi blev opdelt i to hold og blev kørt en anelse opstrøms. 
Da der ikke på første dagen var væsentlige klækninger, kunne vi øve os lidt på "sight fishing" med mininymfer og 0,10 forfang. Enkelte fisk kom da også til overfladen og her var det primært #18 - #20 kægmyg der leverede. 
 Da vi nåede frokosten vi blev kørt retur til restauranten der er tilknyttet lodgen. Alle havde da fået fine fisk og gode oplevelser. 
 Eftermiddags og aftenfiskeriet foregik på en ny lokalitet. Sidt på dagen kom der lidt af de store slørvinger i luften og på vandet. Specielt ørrederne kunne ikke modstå denne fristelse. 

170606 ripnik clearwater guide

Vores guide Nemanja skulle ikke bruge andet et par enkelte kast for at lokke denne smukke stalling på fluen. 

170606 ripnik clearwater henrik leth

Jeg valgte at fiske med #20 kvægmygge imitiation, men flere af de øvrige valgte nymfen!

170606 ripnik clearwater stonefly 

Aftenen sluttede med at der var en del slørvinger på vandet. Et par ørreder blev det også til!