brakvand logo stort

For rullende kamera

Søndag den 11. juni 2017.

170611 ripnik alljazera

Her på sidste dagen, var der mødt et AllJazera Balkan TV hold op for en snak om fluefiskeriet i Bosnien.  

River Ribnik, Bosnien

Uanset hvor vi fisker, ser vi masser af store stallinger og ørreder i det klare vand. Vader du blot få meter ud, er der spændende fluefiskeri til en hel dag. Specielt det at opleve så store fisk i så klart vand, er hele turen værd. At Ørrederne og stallingerne så kan være vanskelige at få til at tage fluen, er bare en ekstra udfordring. 

I dag blev jeg fra starten fulgt at et TV kamara hold. Jeg skulle fiske og snakke om hvorledes vi har oplevet vores ophold her i Bosnien. 

En gang imellem har man lov til at være heldig. Jeg stog midt i floden og mens kamera stativet blev sat op, var der en pæn stalling der tog insekter tæt på brinken. Jeg havde en #20 myreimitiation på forfanget og kunne for rullende kamera kaste til fisken og mod kameraet. I andet kast blev fluen inhaleret og jeg kunne gå igang med fight og landing. Den ihærdige fotograf fulgte med hele turen, men var så uheldig at kameraet kom i vandet. Optagelserne var dog i kassen! 

Eller gik dagen på strækningen. Og da det ebbede ud med tørfluen, skiftede jeg over til sightfishing med nymfen, en diciplin jeg langt fra behersker, men som selvfølgelig skal øves den kommende tid! 

Det blev her til et par ørreder og en håndfuld stallinger. Havde bl.a. en plus 55 cm på den lille gammarus i omkring 30 sekunder.

 170611 ripnik henrik leth stalling

Dagens TV fisk - bemærk det klare vand og vegetationen! 

170611 ripnik clear

Dagens strækning mangler hverken skønhed eller fisk!

 

Stal