Fluer klar til brug!

store rorfluer gedde

Færdigmonterede rørfluer der sikre effektivt fiskeri på kolde dage!

På Rør!

Har ikke tidligere bundet så meget på rør, først og fremmest fordi jeg syntes det var bøvlet at skifte flue. Specielt i koldt vejr og med stivfrosne hænder, var det lidt af en udfordring få wiren gennem røret og få bundet krogen ordenligt på. Med dette setup er problemet løst! Se også mit bud på en enkel krogmontage! 

2014 smovs tube1

Inspireret af bl.a. Niklaus Bauer har jeg bundet en serie fluer på Pro Sportsfisher rør som hjemmefra monteres med wire og kroge. Fluen er designet og der er benyttet materialer der sikre at fluen ikke suger vand, kan kastes samt svæver og fylder godt i vandet, lige som gedderne godt kan li' det....

2014 smovs tube2

Bucktail bindes på, så røret er godt dækket hele vejen rundt. "Roden" klippes efterfølgende fri og bindetråden fastholdes med en lille dråbe 10-sekunders lim. 

2014 smovs tube3

Bucktailen skubbes bagud - jeg benytter "røret" fra en kuglepen til jobbet. Bucktailen holdes i form, og der påføres en dråbe 10-sekunderslim. Efterfølgende, og inden at limen er hærdet, monteres en Pro Soft Disc til at holde på herligheden!

2014 smovs tube4

For at holde sammen på hårene mens fluen bindes færdig benyttes en lille fjederklemme. Køber du en orkide, måske til fruen, får du ud over goodwill, et har fjederklemmer med i købet.

2014 smovs tube5

Forreste del af fluen kan påbegyndes. Det er en god at starte med bed brede flash og løbende sikre med 10-sekunders lim. 

2014 smovs tube6

Øverst den færdige flue og neders "skelettet". Pro Sportfisher har krogstyr der passer til de store geddekroge. Udhænget" på bagerste krog bestemmes af hvor lang fluen er bundet. Wiren mellem efterhænger krogen og hovedkrogen er overtrukket med klar krympeflex for bedste stabilitet.

gedde roer krogsaet

En "doven" løsning. Krogøjet bides af og stinger krogen (den bagerste) monteres i et stykke krympeflex, der stabilesere den bagerste krog, samt holder wiren solidt på forreste krog. 

2014 smovs tube7

Fluerne monteres hjemmefra med kroge, wireforfang og swirvel. Swirvlen monteres i en lille lykke på wiren, der efterfølgende sammensmeltes og sikres med et stykke krympeflex. Hver flue opbevares i seperat lynlåspose. 

2014 smovs tube8

Forskellige størrelse og farver. Er vandet klart og er der meget lys, er mørke lidt mindre fluer at foretrække. 

2014 smovs tube9

Så har det ikke været forgæves.... Bemærk forfang og swirvel, der er ekstra sikret med krympeflex, som med en ligther varmes på til før det smelter eller antændes. Alt er forberedt hjemmefra!{jcomments on}

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers