danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

To fluer på forfanget

Kystoerred fluer forfang

En af fordelene ved at fiske fra pontonbåd er, at du normelt kan placere dig i en gunstig kasteposition. Ligeledes er det som oftest ikke nødvendigt med distancekast og smalle linebugter.

2_fluer
En hvid Nandu Reje  øverst og en Udbyhøj som nederste flue, kan give overraskende gode resultater!
Når store områder skal affiskes, når ørreden skal findes og lokkes til fluen, er det en god ide at benytte to fluer på forfanget. Det bedste resulatet har jeg opnået med følgende kombinationer:

Øveste flue Nederste flue
Nandu Streamer

Udbyhøj  

Pinky Pain (HL)
Udbyhøj

Vive Loppen

Skellerup

Forfanget 

Der findes flere metoder der kan benyttes når der skal flere fluer på forfanget. Oftest benytter jeg at binde spidsen på men en blodknude og sørge for at "udhænget" på det nederste (det tynde) stykke monofil, efter bindingen af knuden er 10 - 15 cm langt.
Er man ikke helt sikker på dine blodknuder, kan man, som det ses på billedet, benytte en af de nye superstærke plastswirvler. Se anmeldelsen Knot2Kinky og Invisaswivel
Fangster

Under seneste tur til Sverige oplevede jeg, at de blanke ørreder foretrak den nederste flue - en Udbyhøj . Modsat var nedgængerne mere til en purpurfarvet nandustreamer med en anelse flash. 
Når multerne fouragere i overfladen har hag haft hel med et setup hvor bagerste flue er en lille Vive Loppen mens en Pinky Pain (HL) har fungeret fint som forreste flue. Dette setup er også deadly når det gælder hornfiskene, der tilsyneladende tiltrækkes af den forreste flue, men bider på den bagerste! {jcomments on} 

 

1000_200_dryfly_seatrout.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers