danlendenosv

Pinsesjov med Naphans!

Søndag den 19. maj 2013. Randers Fjord: Det varme og solrige vejr sætter gang i grødevækst og vandtemperatur. Så det gælder om at komme ud inden grøden bliver for voldsom og vandtemperaturen sløver. Lars Andersen var frisk til dagens sats som foresgik med Dronningborg Lystbådehavn som udgangspunkt....

130519 bredningen

Flere dage med vinden i østlig retning har "tømt" fjorden for vand. I perioder var gedderne i biddet, men snart var der faste og smånap.  

Forplantning og dramatik i rørskoven

Søsatte ved Lystbådehavnen og besluttede at starte fiskeriet i området vest for havnen. Her gik der ikke lang tid før end vi begge havde bid på samme tid. Endnu et par gedder måtte ruske i fluen, inden vi satte kursen østpå.

Vandstanden var meget lav hvilken passede hejrede fint. Kunne tydeligt se at de også havde held med fiskeriet . 

Rørhøgen var også i dag særdeles aktiv og på udkik efter godbiden mens den majestætisk afpatruljerede rørskoven. Også her var der gang i parringslegen; flest brasen, men vist også en gedde eller to.

Flere gedder kom ind, men det var helt tydeligt at aggressiviteten og huglysten aftog efterhånden som vandstanden langsomt begyndte at stige. Gedderne tog vores fluer, men de slap hurtigt igen uden at være kroget. Om det så var vandvendingen eller en aftagende hugperiode, finder vi nok aldrig ud af - og det jo også det der er det charmerende ved geddefiskeri. {jcomments on}

 

1000_200_rainbow_colorful.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers