danlendenosv

Grøn Gudenå

Søndag den 23. september 2018.180923 gudenaa jeppe

Jeppe Lyngsø affisker et normalt godt spot når det gælder gedder!

Gudenåen. Mellem Silkeborg og Kgs. Bro 

Da vi søsatte kunne vi med det samme se, at Gudenåevandet var fyldt med grønne og blågrønne alger. Sigtbarheden var vel nede på 20 - 30 centimeter. 

Undre mig fordi vandet i det seneste år, grundet den store mængde af den invasive vandremusling, igennem hele sæsonen har været så klart, at vi de fleste steder tydeligt har kunne se bunden. 

Om det er mere gødning kombineret med den varme sommer der har sat yderligere gang i algeproduktionen, eller om det måske er vandremuslingen, der har fået nedsat appetitet i det varme vand er sikkert et godt spørgsmål? Måske er det en kombination af de nævnte forhold? 

Meldinger og observationer lyder da også at væksten i de bundfaste vandplanter i år har været mindre end fx det vi oplevede i 2017.

Spændende at følge!

Fiskeriet

Prøvede diverse fluer, men havde ikke det store held med at friste gedderne.  Jeppe havde en enkelt afhopper og jeg havde en der var kroget få sekunder. Kunne i det rolige lave vand se at der var masser af småfisk. Håber nu på at mere kulde kan forbedre forholdnede og geddernes bidelyst. 

 180923 gudenaa overblik

Døde træer udnyttes og giver nyt liv!180923 gudenaa clouds

Bortset fra at strømmen ikke er så kraftig, kan denne strækning af Gudenåen godt minde lidt om hvad vi har i vente, når Tange Sø tømmes. 

1000_200_rod_fly.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers