danlendenosv

Decemberhygge!

Fredag 19. december 2020. 201218 tange mong bred

Henrik Minor Vedel fisker på kanten af Gudenåens gamle løb. 

Tange Sø: Igen var det godt at komme ud og fiske efter gedder i det milde vejr...

Gudenåen, Tange Sø (Den opstemmede Gudenå)

Gudenåtanker og gedder

Det milde december vejr fortsætter og på dagens tur fisker jeg sammen med Henrik Minor Vedel i Tange Sø (Den opstemmede Gudenå). Ud over vi fik hilst og ønsket et par gedder god jul, blev det til snak og gode oplevelser. 

Vi søsatte vores pontonbåde fra P-pladsen ved Ans og med Torqeedo'erne der lydløst snurrede sejlede vi op i den øvre ende af den opstemmede Gudenå. 

Efter at signalmuslingen har indtaget Gudenåen, er vandet ikke længere algefyldt og uklart. Og stort set overalt, kan vi se bunden, sten og gydegrus i den tidligere raskstrømmende Gudenå. Tænkte på at her, hvor vandet nu er næsten stillestående, har der indtil 1920 svømmet laks og havørreder i den stærke strøm.

På dagens tur lagde jeg ud med en sort, slank og lang flue som tidlige har præsteret godt. I dag var det dog ikke den "sorte" der var bud efter. Langt bedre blev det da fluen, der er bundet af hvid Bucktail med lidt sølvflash iblandet, kom på forfanget. 

Også Henrik Minor Vedel fiskede med "den hvide", der trods eller en tilbageholdende adfærd fra geddernes side, leverede os en "god håndfuld" gedder.

201218 tange mong gedde

Henrik Minor Vedel med dagens første gedde.  

201218 tange Henrik Leth

Gedderne var alle godt fyldt med igler, men ellers utroligt smukke og gyldne - en gylden farve, som gedderne har tilegnet sig efter at vandet er blevet klart og algefrit. 

201218 tange sol

Solen ville også vise sig. I godt en time kunne vi nyde den skarpe og lave decembersol. 

1000_200_dryfly_seatrout.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers