danlendenosv
1000_200_rena_sunset.jpg

Forår med strømmen...

Søndag den 21. marts 2021.210322 gudenaa randers flue beer

Fiskede på dagens tur kun med denne lidt store flue bundet af Bucktail, lidt polarræv og flash. Inspireret af Bob Popovics.

Gudenåen: Fra Stevnstrup til Randers

Vi spiser da ikke vores venner....

Der var mange der benyttede det gode vejr til at komme ud og nyde forårssolen. Området omkring Naturcenteret er særdeles populært når det gælder en gå- eller fisketur i det bynære område, hvor vi både kan opleve odderen, isfuglen ørnen og en række andre spænde fugle og dyr. 

Har i fanget noget, lød det fra en kvinde da vi kom i land ved Naturcenteret. Det blev til lidt gedder, sagde jeg. Kvinden kikkede ned i bådede, men kunne af gode grunde ikke se nogle gedder... Laver i dem til frikadeller, spurgte hun.... Nej da - vi spiser da ikke vore venner, sagde jeg med et smil.

Laksefeber

Der er den sidste uge landet en del flotte laks i den helt rigtige størrelse i Gudenåen. Laksene der udsættes hvert forår kommer efter nogle år i nordatlanten retur til Gudenåen for at gyde, men da gydepladserne ligger på bunden af den opstemmede Gudenå ved Tange, bliver der ikke meget ud af anstrengelserne og mange af de stolte flotte laks ender deres dage med et banke hovedet ind i gitteret bag Gudenåcentralens turbiner. 

Laksene ankomst havde fået rigtigt mange til i løbet af dagen at forsøge sig med fiskestangen. Flest lystfiskere mødte vi ved Stevnstrup, hvor nogle af laksende traditionen tro gør holdt inden den videre tur opstrøms mod Langå og Bjerringbro. 

Gedder

På dagens tur var det ikke laksende vi havde rigget grejet til efter. Med store fluer og stålwireforfang gjalt det gedderne. 

Har fisket mange år efter gedderne i Gudenåen og tydeligtvis har det stigende fisketryk gjort de ellers storspisende fisk mere forsigtige. Gydetiden og fredningen i april nærmer sig også rask og gedderne har på mange måder den kommende videreførsel af slægten mere i fokus, end vores fristende fluer. 

Gedder blive det dog til på den ca. 7 kilometer lange smukke tur ned af floden, mod Randers. 

210322 gudenaa randers mong gedde

Henrik Minor Vedel havde fået en grøn flashflue.... Som det fremgår var der masser af igler på dagens gedder.

210322 gudenaa randers gedde flue

Gedder var meget forsigtige, men lod sig dog friste.

210322 gudenaa randers mong kaare

Vi er ved at nå Naturcenteret og dermed turens afslutning.

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

Related Articles