danlendenosv
1000_200_rainbow_colorful.jpg

Majdag i Gudenåen

Onsdag den 6. maj 2021.210505 gudenaa fiskeri

Kåre Schmidt Ettrup startede med at en stor gedde tog fluen. Inden bekendtskabet blev intimt afbrød Naphans dog forbindelsen. 

Gudenåen ved Randers 

Fugle, fisk og skiftende vejr!

Dagens tur foregik i godt selskab med Henrik Minor Vedel og Kåre Schmidt Ettrup. Søsatte ved Stevnstrup og fiskede med strømmen ned til Randers. 

På den kølige, men ellers smukke dag, kunne vi opleve de mange sultne svaler der akrobatisk jagtede intekter tæt på vandoverfladen. Vi kunne også nyde den stilfulde rørhøg der patruljerede over enge og siv. Og for første gang i år kunne vi også lytte til gøen. 

Fiskeriet

Efter få kast havde havde Kaare en af de lidt større gedder til at tage sin smukke hjemmebundne geddeflue. Fighten med den stærke gedde varede få minutter inden gedden afbrød den ellers lovende forening.

Havde selv fat i en lille håndfuld gedder på min lyse bucktail flue. 

Det er altid en god oplevelse når en gedde tager fluen. Dagens bedste "take" var dog helt entydigt da en gedde efter godt to meters tilløb, beslutsomt tog fluen. 

Oplevede også, at se en gedde der stod og lurede i det helt lave vand. Mellem de spirende grønne å-kandeblade, kunne jeg kort nyde synet af den store fisk. Prøvede selvfølgelig at friste med fluen, men skræmte i stedet gedden der forsvandt i en stor muddersky.

Ellers var det en dag hvor vi skulle finde gedderne i den dybe del af åen. Det var også endnu en dag hvor gedderne huggede forsigtigt. Tænker at det store fisketryk har gjort indtryk på gedderne.

Fra motorvejdsbroen og nedstrøms kunne vi mærke hvorledes det stigende vand (tidevandet,) bogstaveligt talt fik den ellers strømmende til at stå stille....

210505 gudenaa gedde

De fleste af dagens gedder stod dybt og huggede forsigtigt! 

210505 gudenaa e45

Fiskeriet kan være udemærket omkring Motorvejsbroen. Trafikstøjen er derimod ulidelig, og er en del af min argumentation for at en mulig østforbindelse skal være en tunnel!

210505 gudenaa behandlet ponton

 Et par gange om året rengøres pontonerne grundigt og behandles med SEALY som forhandles af Anderson Pontoon.

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

Related Articles