danlendenosv
1000_200_rena_pontonboats.jpg

Premierenap i brakvand

Søndag den 16. maj 2021.210516 dronningborg bredning flue

Fiskede et meste af tiden med denne smukke geddeflue bundet af min ven Kåre Schmidt Ettrup.

"Voksen" gedde efter fluen to gange!

Da jeg rundede bådbroen ved Dronningborg Lystbådehavn og havde udsigt til det meste af Bredningen, kunne jeg se en jolle med lystfiskere og vist nok en pontonbåd med en enkelt lystfisker. Geddepremieren havde ikke lokket mange ud, og godt for det!

Vandet var stigende og i forholde til de foregårende år var grøden ikke så langt fremme. Det kølige forår har sat væksten af åkander, rankegrøde og de nye friske skud i rørskoven en god uges tid tilbage. 

Fiskede langs kanten på nordsiden, en god kilometer ud af fjorden og retur.

Bedste oplevelse havde jeg da fluen landede tæt på rørskoven og en voksen gedde i det samme sprang ud af vandet for at tage fluen på vejen retur. Gedden havde kortvarigt fat i fluen, så det var med at få kastet ud i området igen. Og sandelig om ikke gedden havde mod på mere... Desværre blev det et kortvarigt bekendskab. Prøvede med flere kast, men geddemutter havde sandsynligvis fået tandpine. 

"Billedet" af den store gedde overfald på fluen kan jeg desværre ikke vise her, men det er sikkert og forhåbenligt langvarigt lagret i mit hovedet. Forøvrigt havde Kåre, som jeg havde fået fluen af hjernekirurg, hvilken dog næppe rækker til en "fremkaldelse". 

Havde en aftale om at se RFC kl. 13.00 med min søde genbo, så det blev kun til tre timer og to gedder i Bredningen, her på sæsonens første dag. 

210516 dronningborg bredning

Selv om vi er tæt på Randers er der fred og en dejlig ugenert stemning i Dronningborg Bredning. Forestil dig at der bygges en lavbro, den såkaldte Østbro... Så er der dømt trafikstøj og visuel forurening. Skal der etableres en østforbindelse må den gå under fjorden - altså en tunnel!

210516 dronningborg bredning ships

Efter forårsklargøringen er de fleste både igen kommet i vandet ved Dronningborg Lystbådehavn. Længenre inde mod Randers etableres den nye erhvervshavn og længere inde ligger der endnu flere lystbåde. En lavbro over fjorden, som nogle ønsker bygget, vil også skabe konflikter mellem den sejlende og den kørende trafik.  

Læs mit debatindlæg om østforbindelsen: Debat om østforbindelsen

 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

Related Articles