Tre timer i åen!

Søndag den 12. december 2021.211212 gudenaa flue

 Gudenåen ved Randers: Søsatte ved Naturcenteret og fiskede nogle timer i det lidt uklare vand. 

Tøvejr og lav vandstand

Som de fleste der færdes i området ved, er det vandstanden og tidevandet i Kattegat og fjorden der afgør hvor højt vandet står i den nedre del af Gudenåen. 

I dag ankom jeg godt to timer før at vandstanden ville være på det laveste. Strømmen var moderat og vandet en smule farvet af smeltevand og nedbør. 

Gedderne

Fiskede både dybt og i overfladen med forskellige fluer. 

Bedste resultat havde jeg med den lyse flue med det pink/røde hoved. Fluen "svæver" i vandsøjlen og frister normalt den lurende gedde. 

På dagens tur blev det til to gedder, der begge havde mange igler på siderne og bugen. Igler er et vinterfænomen og et tegn på at gedderne i længere perioder trykker sig over den bløde bund. Der var tydeligvis tale om to mindre han gedder som hurtigt blev fightet og frigjort for fluen uden at blive løftet fri af vandet. 

Returnerede ved et tiden til Naturcenteret hvor jeg mødte Rena fra Lystfisk.dk der havde taget en velfortjent pause fra juletravlheden i butikken for at nyde den bynære natur i selskab med hunden.  

211212 gudenaa regnskov verdo

Randers vartegn på en grå decemberdag; Regnskoven og Verdo. 

211212 gudenaa lav vandstand

Vandstanden var lav og en del af Gudenåbunden er fritlagt ved pladsen hvor jeg søsætter min pontonbåd. Det er lige nedstrøm Kajakklubben

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers