danlendenosv

Masser af grøde, en meget lille bæk og et par gedder!
Bredningen i Randers Fjord

120615_bredningen
Udover en svingom med Naphans skulle jeg finde Tjæreby Bækken, hvis udløb i Breningen har resulteret i en helårsfredning.

Vandstanden stod lavt da jeg satte kursen over åen og over mod området for Tjæreby Bækkens udløb i Dronningborg Bredning. Så med det samme store stimer af småskaller og aborre. Ind i mellem var der en gedde der i en hvirvel og med en trykbølge gav sig til kende.

Skulle finde den lille Tjæreby Bæk, der har sit udløb i den østlige del af Bredningen. Skal love for det var lidt af en opgave, og kun ved hjælp af kortet i min Iphone fandt jeg en en åbning i rørskoven, som skulle vise sig at være bækken eller dens udløb.

Loven siger, at hvis vandløbet har en bredde på over to år er der et helårs fredningsbælte. Når vandløbets udmunding er mindre end 2 meter bred, gælder reglen om fredningsbælte kun fra 16. september til 15. marts. Skal der være fredning i området må det absolut være denne bestemmelse der er gældende, hvilken jeg nu endnu engang vil forsøge at overbevise myndighederne om.

Fiskede et par timer og havde kontakt til et par gedder på op til fem kilo.

Kan fortælle, at det ved så lav vandstand, som jeg oplevede det i dag, ikke var ret meget åbent vand. Det var meget svært at fiske!

Også bredningen, og specielt vegetationen, nyder godt af den mere og mere klarvandede Gudenå. Vandre muslingen er en meget effektiv lille skabning!{jcomments on}  

1000_200_nz_turangi.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers