danlendenosv

Radio, ørred og harr!

Torsdag den 16. juli 2020.200716 rena udsigt shelter

Bliver aldrig træt af at nyde udsigten fra shelteret aom er mødested når vi drifter den lange tur ned af Rena.

Norge, Rena

Fra Deset til Løpsjøen!

Det er Henrik Thomsens sidste dag på Rena Fiske Camp i denne omgang. Da vejret er blevet bedre end de forgående regnfulde dage, beslutter vi os for den lange driftur. Henrik bil parkeres ved Løpsjøen.

I NRK Innlandet

Mens vi forbereder turen og gør bådende klar ved Deset biver jeg ringet op af en journalist fra den norske radio. Journalisten vil gerne have en snak om sommeren og fiskeriet og mener at jeg må være den rette at tale  med...

Vi aftaler at journalisten ringer op når han er i nærheden og at jeg efterfølgende vil sende et kort om hvor vi kan mødes. Det er langtfra alle steder, at elven er tilgængelig fra landevejen. Det kommer til at passe med at vi kunne mødes ved Hansberget, hvor der er god adgang til elven. 

Du skulle kunne høre min samtale med NRK her: I NKR om fiskeri i Rena ( Start ved 01:40:15 )

Odder, bæver, ørred og stallinger

Tror bæveren blev lige så forskækket som mig da vi på få meters afstand så hinanden i øjnene. Jeg drev helt et stille med den svage strøm langs kanten og spejdede efter ørred da vores blikke pludselig mødtes... Lidt mindre dramatisk var mødet med den vagtsomme odder, der lige kikkede mig an og derefter dykkede og forvandt.

Ellrs gav turen nedstrøms lidt ørreder på den store buskede tørflue. Mest dramastisk var her en ca 50 centimeter stærk ørred som i et roligt bagvand lige nedstrøms Rød Vestside broen målrettet steg op, åbnede munden og inhalerede min flue. 

Nedstrøms broen løber Rena elven i den "mest vilde" fos og det var inde i bagvandet ørreden huggede. Med den stridbare ørred på slæb, gik det nedstrøms - op og ned - i det turbulente vand. Først omkring 50 meter nedstrøms hugget kom jeg i smult vand og fik ørreden i nettet. Faktisk som at fighte ørred i en ruschebane...

Udover ørrederne blev det også til en 8/9 fine stallinger der blevet taget på både tørflue og nymfe. 

Da vi ankom til opsamlingspladsen i Løbsjøen, oplevede vi at gedderne var igang med aftensmaden. Det foregik ikke roligt, men med sprøjt og plask!

200716 rena troutPå turen blev en håndfuld ørreder fristet af fluen og måtte en tur i nettet inden genudsætningen. Ørreden på billedet blev kortvartigt løftet fri af vandet for et hurtigt foto. 

200716 rena vandranunkel

Har været her på Rena Fiske Camp tre uger og været på vandet hver dag. Har oplevet hvorledes grøden vokser eksplosivt; for øvrigt det samme med de mange ællinger, de forskellige andefugle har fået udklækket. 

200716 rena stryget 

Mens jeg venter på Henrik Thomsen, der har øllerne i båden, fisker jeg til et par ørreder i bagvandet.

200716 rena stalling

Da det blæste en del og da overfladeaktiviteten var beskeden fiskede jeg lidt med nymfe. 

200716 rena henrik shelter

Så er det frokost og vi mødes ved shelteren for et brake på den ellers lange tur. 

200716 rena boat anker

Min båd er blevet optimeret til fiskeriet i strømvand. Bemærk ankeret! Kæden kan holde Mosqeetoen selv på strækninger med rask strøm. Ellers er der medbragt to stænger. #4 stangen rigget op til klassisk tørflue med lange tynde forfang og imitiationsfluer. #5'eren rigget til med et kraftigere forfang og en stor busket tørflue, der skal afsøge områderne tæt på bredden og under træer.

200716 rena henrik boat aften

Henrik Thomsen venter på at stor-ørreden bliver overflade aktiv!

200716 rena sunset 

"Den gyldne time" nydes mens vi langsomt nærmer os turens endemål og bilen! 

 
1000_200_nz_highland.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers