danlendenosv

Nordvind og fisk!

Mandag den 20. juli 2020.200720 rena kirsten harr

Kirsten indtog forsædet på min Anderson Guidebåd og lagde ud med denne fine stalling/harr.

Norge, Rena

Varmere vand - fiskene bider!

I løbet af søndag aften vendte den friske sydlige vind, der som jeg skrev om i søndagens beretning havde presset det varme vand i Storsjøen nord på og væk fra turbiner og udløb, med et dramatisk fald i vandtemperaturen og et ringe fiskeri til følge. 

Da vi i dag ved middagstid gjorde både og grej klar målte jeg igen temperaturen. Og sandelig... Vindskiftet havde fået det lunere overflade tilbage i turbinerne. Temperaturen var på mindre end et døgn  steget fra 6 - 9 grader!

Målte temperaturen til i løbet af dagen og kunne konstatere at vandtemteraturen var stabilseret. 

Specielt et hurtigt fald i vandtemperaturen er negativt for fiskeriet. Også en hurtig temperaturstigning og skiftende vandstand kan medføre et ringere fiskeri. Bedste forhold oplever vi når både temperatur og vandstand er stabil!

Dagens tur

Startede fra Deset. Der var ikke mange insekter på vandet blot nogle enkelte Rhodani og vårfluer. Ringende fiske var få.

Kirsten præsenterede fluen over mulige standpladser og jeg valgte at prøve at fiske en dyb nymfe i det rolige vand på Deset strækningen.

På godt tre meter vand var min fasanhale, kobbernymfe mere end en god helt kunne modstå. Helten kan du næsten altid få til fluen enten i overfladen eller i dybet - ikke midt i vandsøjlen.

Satte ankeret på en plads, hvor jeg næsten altid oplever aktive stallinger. VI ventede ikke længe før end den første brød overfladen med et lille plask.  

Kirsten fik tørflue placeret og snart var det tynde forfang belastet optimalt.

Et par stallinger mere kom i nettet og retur inden frokosten. Et par ørreder viste også interesse for Kirstens flue, men blev ikke hængende på fluen!

John Rasmussen, der i dagens anledning havde lånt min Anderson Mosqeeto, havde også en god tur. Det blev til en håndfuld smukke Rena ørred, men største på 48 centimeter. Et par flotte stallinger måtte også en tur i John's net.

Tilbage på campen var vi godt mætte af gode oplevelser og snart også af lækker grillmad. 

200720 rena Henrik Leth Helt Sik

Når heltene ikke søger insektføde på overfladen, foregår det på bunden. Helten blev fanget på nymfe fisket på tre meter roligt vand. 

200720 rena vandranunkel

Både smukke og velduftende. Vandranunklerne fandt vi i et roligt sideløb til Rena. 

200720 rena kirsten john shelter

Midtvejs på turen mødes vi til frokost i shelteren.

200720 rena Henrik Leth Stalling

Stallingerne i Rena har en imponerende gennemsnitsstørrelse og de ta'r gerne tørfluen.  

200720 rena Hvide Hus Rena

 "Det Hvide Hus" ved det populære Rødstræk. I Norge, hvor svinetætheden kun er minimal i forhold til hvad vi må leve med i Danmark, bliver det hvid malede træværk, vejskilte og træterrasser ikke angrebet med grønalger. Luften og nedbøren er simpelthent ikke mættet med næringsstoffer som vi kender det i "Svineriget", DK. 

#rena Endelig vejr til en drifttur med Kirsten og John. Smuk tur med fisk!

Slået op af Henrik LethMandag den 20. juli 2020
1000_200_mariager_spring.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers