danlendenosv

Klækninger og fisk!

Onsdag den 22. juli 2020.200722 rena aften solnedgang

Endnu en god dag går mod sin afslutning. Billedet er taget nedstrøms Deset broen. 

Norge Rena

Løst sæde!

Da jeg tirsdag med Kirsten på forsædet skulle lege "stærk mand" og ro min Anderson dobbeltbåd op gennem et strømsted, var det mere end hvad to af boltene der holder sædet kunne holde til. Dagen startede derfor med en tur til byggemarkedet i Rena, som heldigvis havde de ønskede bolte i overstørrelse.

Fik ordnet sædet og i øvrigt gennemset båden, så den er i topform til nye opgaver!

Kasteinstuktion

Næste, og langt mere behagelige opgave var at introducere fluefiskeri for norske Madeleine Øverbekk der bor i Elverum og som er under uddannelse i Rena. 

Madeleine kom i løbet af et par timer igennem knuder, fluer og kast og går nu i hjemmetræning inden søndag, hvor vi, såfremt vejret er tåleligt vil prøve teorierne i praksis og gerne fange en fisk!

Mens vi øvede kast og snakkede fluefiskeri, kom danske Carsten Larsen efter en lang køretur til Rena Fiskecamp. Carsten fik nogle fiskespot og det blev vist til lidt fiskeri inden den velfortjente søvn. 

Storørred

Dagens første fisk var en af de større ørreder. Ørreden stod langs vandranunklerne, og da den tog min Nelson Caddis, gav jeg den optimalt pres mens jeg med svømmefødderne padlede båden ud i det dybe og grødefri vand. Her kunne jeg uden risiko for at miste fisken i grøden fighte den stærke ørred. 

Odsene var nu på min side og efter vel omkring fem minutter lå ørred sikkert i nettet mellem pontonerne. Jeg benytter Fisknät med gumminet, og når fisken er landet, placeres det relativt dybe net mellem pontonerne. Fisken ligger så godt og sikkert i vandet, mens jeg kan løsne krogen og eventuelt tage et billede. 

Ville i dag tage en video af ørreden og udsætningen, og havde derfor monteret Iphonen i mit hjemmedesigende beslag. Alt gik godt. Fik startet optagelsen og delvist løftet ørreden op... Men som I kan se på videoen, kunne ørreden ikke lide at blive filmet på denne måde... 

Målte ørreden i nettet til at være lige omkring de 60 centimeter. 

Udover ørreden blev det til et par stallinger og helt. 

200722 rena kasteinstruktion

Dagen startede med en tur til Rena og lidt senere et fluefiskekurses med norske Madeleine Øverbekk, der aldrig tidlige har fisket eller holdt en fluestang i hånden. 

200722 rena guideboat rena

Fik hilst på disse gutter der sidst på aftenen var på vej nedstrøms med fud oppakning og msser af fiskelyst. 

200722 rena bjarne fries

Efter godt en uges fravær dukkede Bjarne Fries op. Hyggeligt at høre om Bjarnes oplevelser og om aftenens mistede storørred. 

200722 rena pontonbåd solnedgang

Den stille sommeraften og det spændende fiskeri er stærkt vanedannende.

HAR NOGLE PROBLEMER MED INDLEJRING AF VIDEOEN. LINKET VISER VIDEOEN PÅ FACEBOOK: 

https://www.facebook.com/brakvand/posts/10158252364921893

 

 
1000_200_french_partridge.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers