danlendenosv

Fisk trods drillevind!

Torsdag den 23. juli 2020.200723 rena Bjarne Fries

Nød en ekstra god kop kaffe på terrassen da Bjarne Fries kikkede forbi torsdag formiddag.

Norge, Rena

Blæsende og kølig sommer

Jeg kan vist allerede nu konkludere, at 2020 sommeren vil gå over i historien som både kølig, våd og ikke mindst blæsende.

Og er der noget der har indflydelse på fiskeri, specielt tørfluefiskeriet, er det vejret! 

Specielt vinden har været udfordrende... Og når vinden rifler elvens overflade, stopper fiskene stort set med at indtage de insekter der driver på overfladen. 

Det gælder nu om at finde steder langs bredden, fx. i bagløb eller bag sving, hvor vinden ikke kruser overfladen, og hvor der er aktive fisk!

På torsdagsturen fandt jeg læ i hjørnet af at stort sving. På den lange lige strækning opstrøms "krøllede" vinden overfladen, mens jeg kunne nyde den blanke overflade og fiskene fra den plads hvor jeg havde ankret op!

Nød at ligge i læ og at vinden ikke susede omkring mine ører.  Fik da også præsenteret mine fluer for stallinger, tre ørreder og tre helt. 

Da vinden sidst på aftenen, sammen med at solen gik ned og stilnede af, faldt temperaturen også dramatisk. Og da jeg er visuel fisker, altså bedst kan lide at fiske mens det er lyst, så jeg derved kan nyde fluens drev og fiskene der stiger til overfladen, satte jeg kursen nedstrøms og var snart hjemme i rummet på fiskecampen. 

200723 rena Rena Deset

Inden dagens tur besøgte jeg Bjarne som fra sin base kan nyde denne udsigt. 

200723 rena stalling harr

Fandt både læ og fisk, og bl.a. denne smukke stalling / harr.

200723 rena solnedgang rena

Da vinden endelig lagde sig, faldt temperaturen også drastisk. Kun få fisk var aktive på overfladen.

200723 rena helt sik

Tre af de velsmagende helt / sik måtte affinde sig med deres skæbne. Heltene /siken er nu renset og saltet, klar til rygning i løbet af fredagen!

 LÆS MERE OM MIT FISKERI I NORGE...

 
1000_200_sangstrup.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers