danlendenosv

Bid i "Dyret"

Onsdag den 29. juli 2020. 200729 rena henrik leth smil stalling hr

Når det hele går op i en højere enhed, når der lige er åbnet en god norsk øl og når endnu en smuk stalling lige er nettet, er der grund til et lille smil.

Norge, Rena

Endnu en god dag!

Som det første gøremål hver morgen tjekkes min vejrapp... I dag stod det på opholdsvejr, altså kun få byger og med sol ind i mellem. 

Fik pakket og satte kursen nedstrøms mod søsætningspladsen ved Løbsjøen.

Hvis der ikke skulle være gang i tørfluefiskeriet, var det min plan at jeg ville præsentere et par nymfer for de fisk der måtte så strømmen.

Inden det blev godt, måtte jeg dog ærge mig over, at nogle tåber havde efterladt en smuk, men død gedde lige der hvor jeg søsætter min pontonbåd. Fatter simpelthen ikke at manfanger en gedde eller anden fisk for blot at slå den ihjel og efterlade den på land. Rigtigt, gedden er en rovfisk, men høre til i vandsystemet hvor der forøvrigt er rigeligt med føde.

Vårfluer og "tørt"

Jeg skulle ikke tage mange tag med årerne før end jeg kunne se, at der var mange af de store vårfluer i luften og i vandet. Da jeg efter et par minutter var ude i strømmen, kunne jeg også nyde synet af flere ringende stallinger/harr. 

Gang på gang kunne jeg nyde synet når en af de lidt klumpede vårfluer, efterladende et lille sprøjt vand, forsvandt ned i en stalling mave. 

Jeg var ikke i tvivl om hvad der skulle på forfanget, nemlig en #14 udgave lokale Gunnar Bingens "Dyret". (link til bindevejledning). med mørk krop. 

Mellem bygerne

Som forudset på vejrapp'en, blev det en dag med byger og samtidig med dråbere også vind og enkelte vindstød, der satte en midlertid stopper for fiskenes overfladeaktivitet. 

Fik dog nogle gode timer med masser af takes og fight. Udover en god håndfuld stallinger, måtte to mindre ørreder også finde sig i at komme på et kortvarigt besøg i nettet. 

Du kan læse mere om mit fiskeri i Norge her:  https://brakvand.com/fisk-fangst/norge

200729 rena waterressouar

Pontonbåden er ideel når det gælder fiskeriet i området hvor Rena bliver til Løbsjøen. Langs kanten kan man se træstubbe der blev efterladt da dæmningen blev bygget og inden vandstanden blev hævet!

 200729 rena stalling harr

Gennemsnitstørrelsen er imponerende. Når der insekter som vårfluer på overfladen, er appetitten også stor !

200729 rena stalling fisknät

Efter landingen lægges det store gumminet fra amerikanske Fisknät ned mellem pontonerne. Her kan fluen så frigøres og fisken eventuelt fotograferes inden genudsætningen!

200729 rena regn

Ind imellem bygerne, kunne jeg nyde solen og det fine fiskeri.

200729 rena pike area

En af de områder der huser både gedde, ørred, stalling og helt!

200729 rena insektegg

Vandranunkler og andre vandplanter vokser  hurtigt i den næringsrige elv. Som det ses på bladene, er der også gang i insekterne!

200729 rena henrik leth stalling harr

Rigtigt der er ingen grund tll at se sur ud... Mit lidt anspændte udtryk skyldes koncentration med selfie og den smukke stalling.

 
1200-350-fluer-majflue.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers