danlendenosv

Drivertur med venner

Fredag den 9. juli 2021. 210709 rena browntrout

Turens største ørred tog min Danica emitation præsenteret under nogle udhængende grene i et bagvand.

Norge, Rena

I bagvand og under udhængende grene

Efter nogle få timers søvn og lidt klargøring af grejet, var Henrik Minor Vedel og Kaare Ettrup Schmidt klar til en tur på elven. 

Det er Kaare's første Rena tur og jeg vil vise ham hele de øvre strækning. 

Vejret er perfekt. Det samme er vandstand og temperatur.

Vi starter turen først på eftermiddagen.

På trods af både lidt Danica og andre døgnfluer på vandet, er der er der ikke den store aktivitet. Vi ser kun få stallinger og ørreder stige  til de flydende insekter. 

Indimellem er der dog gevinst og vi kan præsentere vores flue for en synlig fisk. Ellers foregår fiskeriet ved, at vi placere vores flue i områder hvor der er standpladser for typisk ørreder. 

Da der er en del større døgnfluer og vårfluer i luften og på vandet, vælger jeg at binde en Danica imitiation på den 0.16 mm tykke forfangsspids.

Mens jeg driver ned af elven placeres fluen så tæt som muligt på elvbredden, hvor ørrederne gerne står på lur. Bedste pladser er områder hvor der udhængende grene, bagvand, underkårne brinker og lignende.

Snart stiger der en ørred til fluen...

På turen får vi alle tre ørreder. Jeg er heldig, og får da også et af Rena's  lidt større eksemplare til at tage fluen. Da jeg driver med strømmen foregår fighten rimeligt udramastisk, da jeg først havde fået ørreden ud af bagvandet og ud i strømmen.

Fangede og genudsatte en god håndfuld ørreder og et par stallinger. 

 210709 rena kaare henrik mong

Efter en lang køretur og få timers søvn er Kaare Ettrup Schmidt og Henrik Minor Vedel klar til en fisketur. I øvrigt dejligt med frisk proviant!

210709 rena mong

Var det ikke en fisk?

210709 rena mong kaare

Henrik Minor Vedel og Kaare Ettrup Schmidt:  Efter små 4 timer er vi kommet halvvejs på turen ned af Rena og det er tid til en pause.

1000_200_rena_sunset.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers