Slørvinger og stimulatorflue

Torsdag den 22. juli 2021.210723 rena dennis trout

Drømmefisken er landet og er, efter et hurtigt foto, klar til genudsætning.

Norge, Rena 

På elven 10 år efter Utøya

På turen ned af Rena Elven talte vi ugerningen ligesom vi sendte vores varmeste tanker til Norge.

For ti år siden blev vores broderfolk ramt af et forfærdeligt terrorangreb i Oslo og på Utøya. 77 mennesker blev brutalt dræbt. Mennesker, der arbejdede for demokratiet. Et modbydeligt angreb på noget af det helligste i vores samfund: Frit at kunne tage del i den politiske debat.

Sorgen og savnet vil aldrig forsvinde. Og Norge har vist os alle, at vores værdier som åbenhed, tillid og medmenneskelighed – er stærkere end de kræfter, der vil os ondt.

Få døgnfluer, vårfluer og ringende fisk!

Den varme sommer fik de massive klækninger af døgnfluer speedet op. Normalt strækker klækningerne sig igennem det meste af juli. I år er det gået lidt stærkere. 

Uden de mange insekter på vandoverfladen, ser vi kun få fisk. Ørrederne og stallingerne holder sig tydeligvis tæt på bunden hvor de nydergodt af insektlarver og andet godt der driver med strømmen.

Men selv om hovedparten af fiskenes fødeindtagelse foregår i dybet, er deres opmærksomhed, efter forsommerens  store ædegilde af drivende insekter, stadig rettet mod overfladen og de insekter der på forskellig måde ender her. 

Stankelben, flyevemyre og de store slørvinger er næringsrige insekter, der er værd at nappe, hvis de lige skulle driver over ens standplads. 

Fluen er til at få øje på!

En stimulator blev bundet på forfanget og placeret over mulige standpladser mens vi drev ned af elven. Gang på gang blev en ørred fristet. 

Den store flue, som de mindre ørreder har vanskeligt ved at inhalere og blive kroget på, gav gang på gang ringende fisk - og godt for det!

Som guide er det min opgave at holde båden i den bedst mulige position. Jeg hjælper også gerne med net og med afkrogning og genudsætning. Bag årerne har jeg også mulighed for at følge fiskeriet og specielt den flydende flue og eller indikatoren over nymfen. 

Selv om fluen ikke kroger småørrederne, endte adskillige lidt større ørreder i nettet for efterfølgende hurtigt at blive genudsat. 

Som resume på dagens tur kan det siges, at vi så flere ørreder bryde overfladen for at tage Stimulatoren end vi så dem tage naturlige insekter. 

Sluttede ved 11-tiden og nød stilheden ved elven mens dobbeltbåden blev lagt på taget og grejet pakket.

210723 rena stimulator

I forgrunden ses dagens flue, en veldressset højtflydende #10 flue. I baggrunden Dennis Jensen.

210723 rena fossen

I stedet for at droppe ankeret, har jeg sat fødderne på bunden og kan let holde båden i strømmen. Også dejligt at blive kølet lidt af på den varme dag!

210723 rena fluer dennis

Fik en håndfuld fluer af Dennis Jensen. De grønne kuglehoved belastede nymfer er effektive i det strømmende vand.

210723 rena dennis stalling

Dennis Jensen med en af dagens stallinger der ikke kunne modstå nymfen.

210723 rena trout

En af dagens smukke Rena ørreder der ikke kunne modstå den store højtflydende Stimulator.

210723 rena red west bridge

Den lave vandstand blotlægger flere af de store sten. Min Andersen Guidebåd stikker dog ikke dybt og er let at manøvrere. 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers