danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Hyggetur med Marit Kronen

Søndag den 25. juli 2021.210726 rena bare ben

Dagens bedste beslutning: Valgte at undlade minde vadebukser og stillede mig flere gange i vand til livet for at holde båden i god postion.

Norge, Rena

Mere hyggesnak end fiskeri

Har kendt norske Marit Kronen siden de glade Fluefiskerdage i Elverum i 90'erne. Selv om Marit selv er lykkelig ejer af en Anderson Speedster pontonbåd, indtager hun gerne forsædet i min dobbeltbåd. 

Marits yndlingsfiskeri er efter ørreder og stalling i rindende vand. Rena elven og Glomma er bekvemt nærliggende når Marit bor i sin hytte, der kun ligger hundrede meter kun 100 meter fra Glomma. Hendes yndlingsfluer er Kronen cdc Caddis og Krolsen. Marit elsker at se fisken stige til overfladen og tage fluen. Du kan læse mere om Marits fluer her: https://www.brakvand.com/grej-fluer/torfluer/1342-kronens-cdc-caddis-og-krolsen

Årets varmeste dag og en stor ørred der "kyssede" fluen

Efter aftale mødtes vi på Rena Fiskecamp klokken 12.00. Havde da vi aftale tidspunktet ikke forudset, at vores tur skulle foregå på året varmeste dag med + 30 grader i skyggen. 

Fik hurtigt læsset min dobbeltbåd op på taget af Touranen og snart sad vi behageligt på den lavvandede Rena elv. Prøvede at få nogle af de mange stallinger på strækningen til at stige til vores tørfluer. Prøvede også om det var muligt at finde nogle helt/sik til rygeovnen. 

Udover tørfluerne blev det "tunge skyts" - belastede nymfer også taget i brug, dog uden den store succes. 

Et par stallinger og en lille ørred kom dog i nettet inden vi påbegyndte jagten på en lidt større ørred, der tydeligvis holdt til i et dybt hul omgivet af vandranunkler og meterhøj rankegrød. Ørreden krydsede rund til sit jagtområde og vi forsøgte os med at placere vores tørfluer. Mens snakken gik og Marit og i et kort sekund var uopmærksom, steg ørreden til hende lille CDC flue som den dog nåede at spytte ud inden der blev givet tilslag. Som Marit sagde: "Ørreden kyssede fluen"!210726 rena loomis  

John Bond syntes jeg havde gjort mig fortjent til en lille gave. Prøvede stangen og blev positivt overrasket over kasteevne og den dybe aktion, der giver god feeling under kast og fight!

210726 rena nymfer

Varmen har reduceret klækningen af bl.a. døgnfluer. I vegetationen og mellem stenene er der dog stadig masser af nymfer. Håber lidt vand fra oven og lidt køligere vejr og vand, sætter gang i de kære insekter.

210726 rena driftboats

Opstrøms vores søsatningssted starter Fluefiskezonen. Her er fiskeri fra båd ikke tilladt. Opdelingen af elven, sikre at alle interesser tilgodeses. Mødes, og ses der vadende fiskere på turen, sejler vi pænt udenom for ikke at genere deres fiskeri. Ofte kan vi dog ikke se vadefiskeren der er skjult i vegetationen. 

210726 rena marit

Efter nogle gode timer på elven skal dobbeltbåden op på taget og Marit Kronen skal køres godt tre kilometer opstrøms hvor hende bil er parkeret. Bemærk den lave vandstand.

1000_200_nz_highland.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers