danlendenosv

Driverliv med Rasmussen

Fredag den 30. juli 2021.210731 rena sik helt

Til varmrygning: Efter flere forsøg lykkes det at få helten til at tage nymfen 

Norge, Rena

 Roligt om dagen - aktivitet om natten!

Jeg har før nævnt at det visuelle betyder meget for mit fiskeri og nydelsen af dette. Solnedgangen og den gyldne time der følger efter er for mig fin fisketid. Men når det først bliver mørkt, når jeg ikke længere kan se om min tørflue driver naturligt med strømmen, når jeg ikke kan se om det er min flue, eller et naturligt insekt fisken tager, er det tid til at rulle ind. 

For rigtigt mange er det her fiskeri starter. Små "trolle" med fiskestænger dukker op langs elvbredden. Fiskerne venter på nattens klækninger af vårfluer og på at specielt ørrederne bliver aktive. Nu skal der så fiskes med svømmepupper og streamere!

Stille dag med nymfe og tørt!

Da vi lidt over middag søsatte, var der stort set ingen insekter i luften eller på vandet. Med en tørflue kunne vi dog få ørrederne og stallingerne til overfladen, specielt på standpladserne i de partier af elven hvor strømmen er rask. 

I de områder hvor vandet er stillestående eller langsomt løbende, var nymfen helt klart den bedste "medicin".

Hvor dybden er nogenlunde ensartet benytter jeg Strike-Indikator til at sikre at nymfen fisker i den ønskede dybde. Bonds Flyshop sælger nogle indikatorer der monteres og afmonteres på få sekunder. Indikatoren kan også justeres så fiskedybden ændres.

I områder med variende dybde, fx skrænterne langs rankegrøden fisker jeg oftest uden indikator. I elven er det dybeste hul jeg har målt 14,7 meter. Flere steder er der huller med en dybde på mellem 5 - 7 meter. 

Mest held havde jeg med min røde kobbernymfe i stor størrelse. Udover at dagens helt/sik blev kroget og nettet, leverede nymfen også lidt ørreder.

Helt til rygeovnen

Efter flere forsøg over et par dage lykkes det endeligt at få en af de velsmagende, men ikke altid "lette" helt til at tage nymfen og blive hængende! 

Er der insekter på overfladen er tørfluen oplagt og jeg jeg elsker udfordringen med blødmundede helt, som ofte ta'r fluen, men som ikke altid bliver hængende på krogen ret længe...

Efter flere dage uden helt/sik lykkes det i dag...

Var spændt på hvad den ellers talrige laksefisk havde indtaget. Og da fisken skulle renses, var en inspektion af maveindholdet et must. 

Ikke overaskende var mavesækken stort set tom. Eneste fra menukortet var lidt små snegle på 3-4 milimeter, højest 10 stykker.... 

I varmen har heltene sikkert minimeret fødeindtagelsen. Vejrskiftet og mere normalt sommervejr har haft en positiv effekt. Nu håber jeg så blot at der også kommer mere gang i insekterne, specielt dagens døgfluer.

Natholdet

Er hjemme på Fiskecampen omkring midnat og får lige sagt "god tur" til at par fiskere der var på vej ned til elven til nattens gerninger!

Helten er saltet og lagt i køleskabet.

Og godt sulten og fyldt af oplevelser med stallinger, ørreder og en enkelt helt, varmes gullash suppen. Og så er det go' nat!

210731 rena trout lars

Dagens smukkeste ørred tog Lars Rasmussens tørflue der blev placeret i bagvandet under træerne.

210731 rena lars boat

Lars Rasmussen er snart klar til drift og fiskeri i det hurtige vand.

210731 rena grayling

En af dagens stallinger der tog min oliven French Partridge majflue imitiation efter at have vist sig en enkelt gang på overfladen. 

210731 rena red aften

Efter solnedgangen kom der liv i elven og sandelig nok også langs bredden, hvor nattens fiskere er dukket op. 

1000_200_browntrout-_net.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers