Søndag i yderfjorden

Søndag den 22. auguat 2021.210822 randers fjord boats

Randers Fjord: Efter kaffe og snak gik vi i bådene. Vandet var som forudset begyndt at stige!

Gylden morgen og gode venner!

Efter en hyggelig festuge aften i Randers og nogle timer på langs, var det tid til en fisketur. 

Henrik Minor Vedel, Lars Andersen havde søsat fra Udbyhøj Syd mens Kaare Ettrup Schmidt og jeg mødte på den "rigtige side", Udbyhøj Nord, som man siger på disse kanter. 

Stigende vand, marsvin og makrel

Allerede mens kaffen blev nydt fik vi øje på marsvinene der boltrede sig i den 8 meter dybe sejlrende. De jagtede helt sikkert jagtede makreller. 

Valgte ført at fiske i det lavvandede område mellem havnen og pollene.

Jeg så et par mindre fisk bryde overfladen og valgte at sætte min Stimulator tørflue på forfanget, desværre uden at friste.... 

Snart kom vinden og rejefluen blev udskiftet med en rejeflue. 

Sejlede næsten helt ud til "Jernhesten". Drev og fiskede langs sejlrende retur. 

Fik en snak med en jolle og et par fiskere, der havde et godt fiskeri efter makrel. Spurgte til i hvilken dybde de fangede makrellerne og fik det svar, at det tæt på bunden i den godt 8 meter dybe sejlrende. De fiskede de øvrige der lå i deres joller med blink og makrelforfang.

Prøvede, men havde et ikke grejet til at kunne få mine fluer ned i den dybde i den strømfyldte sejlrende. Må vist hellere tage den mere "dybtgående" fluestang med næste gang!

Fortsatte derefter det traditionelle fiskeri langs sejlrenden og havde her en en hornfisk, en makrel og fire mindre ørreder til at tage fluen. 

Hyggede mig også med marsvinene der jævnligt viste sig. 

210822 randers fjord dryfly

 Da vi ankom var der ingen vind og fjordens oveflade var blank. Startede med at præsentere denne Stimulator som tidligere har givet et par gode fisk. Sådan var det ikke i dag. 

210822 randers fjord mong

Klog af skade: Vandet er stigende så det er vigtigt, at båden parkeres sikkert når vi fx går i land for at drikke kaffe. 

210822 randers fjord indsejling

Sejlede mod strømmen ud mod "Jernhesten" der er et sømærke ved indsejlingen til Randers Fjord. Fiskede med strømmen retur ind i fjorden. Ps. Det er ikke Jernhesten du ser på billedet. 

210822 randers fjord pollene

Sejlrenden er omgivet af et stort vadehavsområde I baggrunden anes kabelfærgen ved Udbyhøj. 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers