danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Fødselsdag og fisk!

Fredag den 21. december 2018.181221 WAITAKI hl boat trout

Fantastisk at man kan køre ind på en helt tilfældig campingplads, søsætte båden og efter få minutter fange sådan en ørred.  

 Waitaki Lake, New Zealand.

Efter et par gode dage ved Lake Benmore er det tid til nye oplevelser og fisk. 

Da jeg blev født for 67 år siden på Frederiksberg Hospital var næppe nogen der i deres vildeste fantasi kunne forestille sig at jeg i dag kunne fejre dagen i sommervejr på den modsatte side kloden. Lige så utænkeligt ville det i 1951 være, at man sådan en lang rejse kunne snakke face to face med dem hjemme og venner i resten af verden. Fremskridt og udvikling på godt og ondt. 

Godt fordi vi er blevet sundere og lever længere, men skidt fordi vi ved forurening og forbrug er i fuld gang med at ødelægge vores klode…

Dagen var planlagt således. Først indkøb af et godt stykke kød og en ditto rødvin. Så tjek af vandet i River Ahuriri. Hvis vandet fortsat var lidt uklart så videre River Kakataramea.

Her kørte vi så opstrøms af en meget smal vej. Første sted vi gjorde holdt så vi en pæn ørred. Valgte at køre lidt opstrøms og fandt da også en tilsyneladende fin lejr- og fiskeplads, men overvurderede vores camper’s terrænabilitet. Brugte vel en halv time på at komme på fast vej igen. Grene og ral blev brugt under hjulene og et tilløb sikrede os.... Vi var lidt på og uden for mobildækning.

Fandt en plads langs vejen med god adgang til floden. Igen er det blevet overskyet og mon ikke også der er lidt vand på vej?

Gik og spejdere efter mulige ørreder. Fandt endelig en fin på ca 55 centimeter der stod og fouragerende langs kanten til et dybere hul. Fik ørreden til at tage nymfen, men mærkede kun et enkelt rusk. Så var den atter fri!

Igen var Bjarne mere dygtig. Han fik kroget og landet et iltre regnbueørreder.

Det blev mørkere og “sightfishing” var udelukket.

Kørte mod nord og fandt en plads ved Waitaki. Der skulle steges bøffer og laves hakket rå løg. Det var planen hvis det da ikke satte ind med en voldsom byge. Nød et par øl og lidt vin mens dråberne trommer på camperens bliktag.

Langsomt aftog dråberne og Bjarne gik igang med dages kulinariske højdepunkt: Ørredtatar og store bøffer. 

Jeg fik klargjordt båden og var snart på søen. Igen blev jeg overrasket over at der er mange og pæne fisk lige ved en campingplads, men det er NZ og ikke danmark hvor sådan et spot hurtigt ville blive plastret til med garn og ruser. 

Efter få minutter så jeg den første ørred over den lyse bund. To mere kom i nettet og en tredie undslad efter nogle meterhøje hop. 

Regnen var nu taget af og da jeg kom tilbage var middagens næsten klar. En god flaske rødvin til herlighederne gjorde ikke oplevelsen mindre. 

Helt sikkert en fødselsdag jeg vil mindes - forhåbenligt mange år frem!

Kunne også se på min Facebook at der er kommet rigtig mange fødselsdagshilsener som jeg desværre ikke kan besvare på grund af ustabil forbindelse. Stor tak til alle!

Havde frygtet at jeg ville vågne til regndråberne prikkende trommelyde på biltaget. I stedet blev det en behagelig opvågning til lystig fuglefløjt i sourround.

Båd og grej var klar - også jeg! 

Det blev nogle uforglemmelige morgentimer på søen med fangst af 2 fine brown trout’s og en enkelt hoppelysten regnbueørred. 

181221 WAITAKI hakamata

River Kakataramea vender vi tilbage når vi igen ser solen 181221 WAITAKI trout

Min første ørred fra søen blev fanget efter få minutters fiskeri. 181221 WAITAKI north boat

 Skyer og udsigt til regn, men også fisk!

 181221 WAITAKI morning trout

En morgenens smukke ørreder har nymfen siddende det helt rigtige sted.181221 WAITAKI morgen

Dejlig morgen stemning ved søen. Det er altid godt at komme tidligt op.

181221 WAITAKI clear water

Vandet er klart og ørrederne fanger vi typisk i det lyse sandede område tæt på bredden.

1000_200_rena_pontonboats.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers