danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Stoledans og kørsel!

Lørd d. 22. Sønd d. 23. dec. 2018.181223 runddriving lake opuha browntrout

Søndagen bød på mange smukke ørreder i bedste kondition.

Lake Opuha, New Zealand

Fødselsdags menuen var mere en hvad Bjarnes camping stol kunne holde til. Så på vejen mod nye fiskeeventyr måtte vi gøre holdt ved en lille butik der vel nok havde det meste af alt i en hyggelig sammenblanding. Damenerne i butikken havde et godt udvalg og det lykkes Bjarne at finde en stol, der var testet til at kunne bære 130 kilo. Håber det er nok!

Ellers var planen at vi ville bruge bruge solen og lyset til st spotte og fiske til ørreder i en af områdets mange floder.

Desværre havde vi netop trukket waders, da mørke skyer dukkede op bag bjergene i syd... Snart var sightfishing udelukket, men endnu værre var vandet steget og blevet uklart.

Besluttede at holde ind og få lidt mad. Det blev til endnu en fremragende middag bestået rester fra fødselsdags menuen - bøf og ørredtatar!

Regnen tog til og så til at være vedvarende. Værst af alt; vandet floderne steg og blev mere uklart...

Besluttede at køre lidt nord på. Første stop var Twizel River. Her var vandet højt, men endnu rimeligt klart. Gik en god time og forsøgte at spotte fisk. Desværre så vi ingen. 

Næste søndag morgen startede med en indkøbstur i Twizel - julehandel. Derefter satte vi turen mod den nordlige del af Lake Benmore. Syntes ikke lige det var stedet og satte igen kursen mod nord.

Endte ved Lake Opuha hvor vi tidligere har været og har haft godt fiskeri. Vandstanden var også her steget, og uden pontonbåd er fiskeriet så godt som muligt. Lidt vind og bølger gjorde heller ikke forholdene bedre.

På turen har Bjarne måtte høre på lidt (meget, vil Bjarne sige) Jerry Garcia og enden god musik i den evigt unge 70’er opsætning og lyd. Håber ikke han får varige men! 

Bjarne der ikke har fisket i snart 2 dage måtte som første mand i båden.

Efter et par timer kom Bjarne retur. Havde i området haft et enkelte ørreder at fiske til, men ingen i nettet.

Vinden var som vanligt taget lidt til om eftermiddagen. Skyer gjorde det heller ikke lettere at “sightfiske”. Besluttede at lægge i læ af nogle oversvømmede piletræer. Det var et godt valg! 

Første fisk i nettet var en ilter regnbueørred på næsten 60 centimeter. Ville selvfølgelig gerne have haft et billede, men den temperamentsfulde ørred ville det anderledes. Med et hop røg den ud af det lidt for lille net og ind mellem pontonerne. Det var mere end mit 0,18 mm forfang kunne holde til.

Næste fisk var en bækørred jeg så bryde overfladen. Smuk som.... og også tæt på de 60 cm.

Vinden tog lidt af og der blev landet flere ørreder. Kom vist ialt op 4 brown trout og 5 regbueørreder. 

Også her den 23. december stod aftenmenuen på ørred.181223 runddriving fries

Den gamle stol holdt lidt længere end spået af Staffan Lindstrøm. Bjarne føler sig vist godt tilpas i den nye!

181223 runddriving weather

Havde ventet på et par dage uden vand, men sidst på dagen opgav vi og kørte mod nord. 181223 runddriving hl twizel

På waders og frem med udstyret. Prøvede flere af floderne som typisk var med høj vandstand og misfarvede.181223 runddriving lake opuha vegetation

Vandstanden er nok 1,5 meter over normalen. Bemærk pilen der står under vand. Ørrederne fouragere her og vadning er umulig.181223 runddriving lake opuha rainbow

Typisk finder vi regnbueørrederne i det frie vand, mens bækørrederne gerne fouragere langs bredden.

1000_200_nz_highland.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers