danlendenosv

Ulnits.leth

LIVESTREAMING: POLITIK, MILJØ OG FISK!

1000_200_x_streamer.jpg

HenrikLethKV21Har besluttet at stille op til 4 år mere i byrådet!

Andet end operahus, boomerangs og kænguroer

    Australien, Sidney, Newport
111206_bonito1
Min første bonito... Kan bekræfte at der er tale om muskelbundter og at fiskeriet er stærkt vanedannende! Takket være den koldelste sommer siden 1960 er den løstsiddende skjorte og shortsene udskiftet med dansk sommertøj!

En super gave til farmand!
Jeg kan takke mine døtre Nina og Camilla for dagens oplevelsesrige fisketur. I anledning af min kommende runde fødselsdag havde de besluttet at forære deres far en guidet fisketur – en rigtig god ide!

For at få mig på vandet, og for at få forøget mine chancer her under de fremmede himmelstrøg, havde de hyret Justin Duggan. der med stor succes driver enkeltmands virksomheden Sydney Flyfishing Tours

Indtil det sidste var der spænding om turen i det hele taget kunne gennemføres. De forudgående dage havde det blæst, ligesom det efter de lokale forhold havde været den koldeste sommer siden 1960… Heldigvis lød meldingen der kunne fiskes. Vi skulle mødes ved et lille slæbested i Newport, godt 20 kilometer fra vores base i Manly.

Da jeg ankom kl. 06.30 var Justin for længst klar. Et par XI2 stænger var rigget til med en saltvandstreamer og popper – begge hvide med en anelse flash.

Båden var veludstyret med kasteplatform og i øvrigt 90 HP på hækken.

Overflade aktivitet på 10 meter vand

Vi havde ikke sejlet mange minutter før en der omkring en opankret sejlbåd var lystig aktivitet og jagede småfisk!

Det skal gå stærkt!

Jeg blev instrueret i at det skulle gå stærkt. Først skulle fluen kastes, helst ind midt i området med de jagende fisk. Efterfølgende skulle fluen returneres i hurtige korte ryk. Indtagningen skulle fortsættes og gerne forceres, også selv om fiske eller fiskene tydeligvis var efter fluen!

Bonito

Snart så jeg en fisk sætte efter fluen. Fortsatte indtagningen indtil der var stram line. Nu gik det så stærkt den anden vej…. På stram bremse tog fisken i første fisken et udløb mod bunden. Efter lidt infight omkring båden kunne jeg lande min første bonito!

111206_bonito
Langt de fleste steder er det så godt som umuligt at fiske fra land. En båd og ikke mindst en god guide gør forskellen på en ellers lidt kølig og blæsende dag! 

Kliklyde fra stangen

Både Justin og jeg kunne høre nogle kliklyde fra stangen. Selvfølgelig blev samlingerne tjekket og hjulet efterspændt…

Næste bonito huggede lige som den første. Igen fortsatte jeg med indtagningen til jeg mærkede at fisken ville den anden vej. Der lød endnu et ”klik” eller rettere en knæklyd fra stangen, som åbenbart havde fået et svagt punkt under et øje i de midterste sektion. Min anden Bonito måtte jeg fighte på en halv stang – men det gik!
111206_jostin
Justin Duggan, en fremragende guide og dygtig kaster havde medbragt en spinnestang monteret med en stor krogløs og støjende popper. Lyden i overfladen kan ofte lokke rovfiskene til, sagde Justin.
111206_overflade
Et har jagende kingfisk. Sikkers som følge af det "kolde vand", der "kun" var 18 grader varmt, var der kun en sporadisk og nervøs overflade aktivitet. Fiskene var kun oppe i ganske kort til, samtidig flyttede de meget omkring. Som det fremgår er den australske kystlinie i dette område ikke særlig velegnet til vadefiskeri.
111206_fight
Mit medbragte geddegrej blev for alvor testet og holdt!
111206_kings
Kingfisk selv i mindre størrelse kunne få bremsen til at snurre!

Ikke kun fisk!

At blive sejlet rundt et et så fremmed farvand med et så anderledes fugle- og dyreliv end det hjemlige var i sig selv en stor oplevelse.

Langs den naturlige kyst findes der små kystnære kænguroer. Var ligeledes så heldig at se buldog haj, en fiskeørn, ibis og diverse skarvlignende fugle.  Også hele sangkoret af fuglestemmer er meget anderledes... Endnu engang en stor tak til Nina og Camilla for denne fremragende fødselsdagsgave!

Australien er også bonito og kings!Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

Related Articles