danlendenosv

Ulnits.leth

LIVESTREAMING: POLITIK, MILJØ OG FISK!

1000_200_henrik-leth-kv21.jpg

HenrikLethKV21Har besluttet at stille op til 4 år mere i byrådet!

Vesterhavet

Lørdag den 14. juni 2020.200613 hirtshals havbars

Det blev vist til havbars til os alle. Selv i mindre størrelse er det en fisk der med sine muskler viser sin styrke! 

Vesterhavet, Hirtshals

Når jeg lytter til Grateful Dead er som at være til en god fest. Med Jerry Garcia i højtaleren, er der på det nærmeste tale om en religiøs oplevelse. Turen til Vesterhavet, må nok betegnes som lidt af hver: En god oplevelse der holder længe...

Mødtes på den brede strand kl 16:00 med Jess Anton Larsen.  Forholdene var perfekte med fralandsvind og bløde dønninger, der kun enkelte stedet "brækkede og viste tænder".

Havde rigget en #7 stang monteret med en line med synkende spids. På forfanget havde jeg bundet en streamer bundet med lidt flash og hvid bucktail. Så kan det vel ikke gå galt. 

Mens der blev spejdet efter overfladeaktivitet, der her er et godt tegn på havbars i området, blev der fisket med streameren i forskellige dybder. Første fisk der blev fristet var en lille smuk torsk (dem vi engang kunne fange masser af på østkysten). Snart efter var der et mere seriøst hug. En stærk fisk, som ikke ville fra bunden havde fundet min lille flue i det store hav. I dybet kunne jeg se fiskens blanke silhuet og troede i lang til det var en af de helt store havbars. Lidt efter blev det dog tydeligt, at det var en lidt mere velkendt fisk; nemlig en sølvblank havørred. Sjovt at fighte sådan en fisk på det dybe vand. Udløbene gik mod dybet!

Lidt senere havde jeg fornøjelsen af at hilse på en lille sej. Derefter blev det til tre havbars inden jeg sluttede af med en af Vesterhavets smukke fjæsing. 

Havde egenlig planlagt at blive og tage morgenfiskeriet med, men valgte at tage hjem og få lidt nattesøvn så jeg frisk, men med med gode minder, kan forberede mandagens byrådsmøde. 

Har dog set at der er muligheder senere på ugen, hvis verjudsigten holder...

200613 hirtshals jess

Mange af revene afsløre sig når bølgerne rejser sig og brydes.

200613 hirtshals hl trout

Med havn og fyr i baggrunden og med aftenens smukke bifangs er der god grund til et lille smil.  

200613 hirtshals fjaesing

Havde heldigvis en spidsstang i tasken. Plejer at benytte en ålesaks til at hlde den smukke fisk som med et enkelt prik kan ødelægge en god fisketur. 

200613 hirtshals erik simonsen

Min gamle ven Erik Simonsen bor i området og er altid god for en status på fisk, vind og bølger. Det var Erik der for mange år siden introducerede mig for Havbars fiskeriet på vestkysten. Tak for det!

200613 hirtshals sunset

Det er få aftener om året hvor en tur som denne kan opleves i det ellers urolige Vesterhav.

 

200613 hirtshals trout

Aftenens bifangst og min første ørred fra Vesterhavet. 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér

Related Articles