danlendenosv
1200-350-fluer-majflue.jpg

Pro Angel Hair

angelhair

 Med Angel Hair kan du binde store fluer i slankere udgaver og med mindre flash!

Mindre flash, mere diskretion - tak! 

Vi er mange der har erfaret, at store flashfluer i roligt og klart vand, bare kan "være for meget". Specielt når solen står højt, kan flashfluens mange reflekser skræmme gedde. Under disse betingelser, kan mere diskrete og slankere fluer kan være opskriften til en god gang kinddans med kære Naphans!

angelharir gedde flash

I uklart eller algefyldt vand kan en stor flashflue være ensbetydende med succes. I klart vand foretrækker Naphans lidt mere diskrete fluer.

Gode gamle minder og fluer

Da jeg i begyndelsen af 80'erne gik over til at fiske gedder udelukkende på flue, var der ikke noget der hed flash. Vi benyttede traditionelle streamere og matukafluer i store størrelser. Sølvtinsel, garn og hacklerne i rød, gul, sort og hvid, var sammen med farvet hjortehår og bucktail basismaterialer i vores geddefluer.

I bl.a. den klarvandede Glenstrup Sø, fungerede de diskrete fluer fint. I den dengang mere uklare Gudenå, var det derimod lidt vanskeligere at lokke Naphans til at tage de traditionelle fluer.

Flash på markedet

Snart kom der flash i store mængder. Guld og sølv var favoritterne og der blev eksperimenteret og "fyldt på" geddefluerne. I den algefarvede Bredning, Gudenå og Tange sø udfiskede flashfluerne de fleste andre typer fluer og agn. Ti, tyve gedder på hver tur var ikke sjældent. Volumiøse megastore flashfluer fyldte efterhånden godt op i flueæskerne...

Klart vand!

Med invasionen af vandremuslingen, der i de senere år har etableret sig talrigt i Gudenåen, er der dramatisk ændret på forholdene. På få år er algerne forsvundet, eller rettere ædt. Vandet er blevet klart!

De store og fyldige flashfluerne, er nu "blevet for meget" og gør sig kun rigtigt godt når vandet efter store mængder nedbør bliver uklart.

Pro Angel Hair

Angel Hair har været på markedet i en del år i et begrænset antal farver. I dag leveres Pro Angel Hair i hele 81 forskellige farver. Udover at gøre sig godt som basismateriale i geddefluer, er Pro Angel Hair velegnet som "fyld" i bl.a. diverse saltvandsfluer samt ørred og laksefluer. Mere om Pro Angel Hair HER 

{jcomments on}