danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Ny kroge - ny geddeflue

2016 ahrex gedde krog

Geddekrogene fra AHREX er naturligvis sylespidse og stærke. Er desuden udstyret med en modhage der let lader sig "klemme".

2016 ahrex pike

Øverst AHREX PR 320 #6/0 - #4/0 og TEXAS Predator #3/0. Nederst Predatorkrogen fra Partridge. Bemærk de nedklemte modhager på næstøverste og nederste krog. 

Frist og hold på Naphans!

Et par nye kroge til geddefluer er kommet på markedet. 

AHREX PR 320 #4/0 og #6/0 er velkendte stinger kroge med lige øje og en let opadbøjet krogspids der mindsker risikoen for grøde og vigtigst; typisk vil kroge gedden i kæben og mindre i svælg og gællestave.

Wiren er ligesom bearbejdningen udført i bedste kvalitet.

I sammenligning med fx den populære Predatorkrog fra Partridge, er wiretykkelsen på AHREX krogene godt en anelse kraftigere - ca 0,1 mm. 

AHREX PR 380 TEXAS Predator #3/0 giver med sin speciellle form den kreative fluebinder nye muligheder. Selv har jeg ikke haft den i fluestikket endnu, men det sker helt sikkert snart!

Splittail Pike Fly

Diverse gummi haler er blevet moderne blandt geddefluebindere og fiskere. Halerne giver fluen masser af liv og fanger geddens opmærksomhed - ingen tvivl om det! 

Når jeg ikke er blevet den store tilhænger af halerne, der ofte bindes på de helt store fluer, skyldes det at fluerne bliver for udfordrende at kaste med - kræver det helt svære grej!

Har længe tænk på et alternativ til gummiet, for jeg forestrækker også fluer med liv - fyldige, ikke vandsugende, livlige og lette at kaste med!. 

Løsningen er her monteringen af en splittail som er en længde flash der med en binding deles på midten. Flashen loopes på et stykke monofil og sikres gerne med en wirelås. Bindes efterfølgende på som fluens hale.  

2016 ahrex gedde flash split fly

Flashflue med splittail bundet på AHREX PR 320 #4/0. 

2016 ahrex gedde flash split

Flash splittail klar til montering. Der kan evtuelt monteres et par perler på monofilstykket!

{module Køb dine fluer her!}

{module Gavefisketur}