danlendenosv
1200-350-fluer-stankelben.jpg

Scott Radian 9" #8 overrasker positivt

Da jeg i forbindelse med  Fluefiskerdagene i Randers fik en test version af den nye og meget roste Scott Radian, var jeg spændt og nysgerrig. Levede stangen op til de fine anmeldelse og - først fremmest - ville den passe til mit fiskeri ?

 

scott radion andersson taske  

Et setup til de store gedder kan være anstrengene at kaste og fiske med en hel dag. Den nye Scott Radian udemæker sig ved lav vægt og gode kasteegenskaber ved både korte og lange kast. 

Finishen i top

I diverse magasiner havde jeg læst om Scott Radian, og at stangen blandt andet vandt første prisen på det prestigefyldte International Fly Tackle Dealer show i 2013.

Da jeg kom træt hjem lørdag aften efter en hektisk dag, med masser af snak og gode oplevelser,  blev stangen straks pakket ud og set efter i detaljerne. Ikke overraskende er hjulholder, øjer, beviklinger og lakering en nydelse - materialer og finish helt i top.

På fisketur

Fik snart prøvet stangen uden på plænen. Bemærker, at Scott Radian er en yderst let sag med gode kasteegenskaber, og ikke mindst den “feeling”, som jeg savner ved mange moderne stænger. 

Men som du sikkert også har bemærket det, er det først ved praktisk fiskeri, at man for alvor kan bedømme stangens “sande jeg!”

På en eftermiddagstur i Dronningborg Bredning skulle der testes! 

Riggede til med mit Waterworks hjul og en RIO PIKE WF9F/S2 monteret med et 60 cm 0,50 mm forfang, lidt wire og en stor rørflue. 

Som vanligt fisket jeg fra pontonbåden. Lægger ud med nogle godt 20 meter lange kast, og kan mærke at der er “langt mere” i stangen.  Til mit geddefiskeri er det imidlertid ikke de lange kast jeg gør mest i. Tværtimod fisker jeg på kort line for at kunne nyde synet når gedder hugger, men også for at kunne give fluen det rigtige svæv og den mest lokkende gang. 

scott radion rygrad

God føling og let opladelig

Uanset kastelænge giver Scott Radian stangen en rigtig god følelse og ubesværede kast. Stangen lades med bare få meter flueline uden for topøjet og der kan kastet præcist og præsenteres flue, med blot et enkelt bagkast - gedderne skal jo have fluen i vandet og ikke i en række trættende bagkast. 

Beskrivelse

Scott Radion er bygget og monteret med en mest moderne teknologi. Du kan læse mere om stængerne HER 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér