danlendenosv
1200-3350-nymfer.jpg

Bedre billeder på våde ture

Verdens første vandtætte

Kameraet er min tro følgesvend på fisketurene året rundt. Har i flere år har benyttet de små vandtætte og kompakte kameraer, der i de fleste tilfælde levere fine billeder til hjemmeside, artikler og facebook.

Vand, hårdhændet behandling og ønsket om mobilitet, har afholdt mig fra at medbringe mit Lumix GF1 og de forskellige objektiver. Men tekniken udvikle sig, og sidst i 2013 sendte Nikon verdens første vandtætte systemkamera på markedet. 

nikon aw

Mit nye Nikon1 AW1 fylder lidt mere, og er også tungere end mine noget mindre kompakt kameraer. Til gengæld er der flere muligheder ved eksempelvis mindre lys, ligesom der er muligheder for at påmontere fx et polfilter og skifte objektiv. 

Fleksibelt og vandtæt

Det bedste af "begge verdener", betyder super billedkvalitet og øget fleksibilitet. Nikon1 AW1 har udskiftelige objektiver og er samtidig mindre end traditionelle spejlreflekskameraer. Nikon1 AW1 er godt nok lidt større og tungere end de gængse kompaktkameraer, men dog ikke større end at kameraet kan medbringes sammen med det øvrige grej på de fleste fisketure. 

Nikon1 AW1 leverer på begge kriterierne. Derudover er det super robust: Nikon1 AW1 er konstrueret så der ydes ekstra beskyttelse mod slag, og det fremgår at kameraet tåler et frit fald på op til to meter - jeg har dog ikke lyst til at gøre forsøget.  Kameraet er kuldesikret ned til minus ti grader Celsius, så det er slut med "udsættere" og flade batterier under vinterfiskeriet. Og sidst, men ikke mindst: Nikon1 AW1 tåler vandybder ned til 15 meter uden at der skal benyttes ekstra beskyttelse. Altså kan der tages gode billeder af gedden med fluen i munden, under vandet! 

Objektiver

1 NIKKOR AW 11-27.5mm f/3.5-5.6

Zoomområdet på 11-27,5 mm (svarende til 30-74 mm med 35 mm-format) er fantastisk til alt lige fra spontane snapshots til portrætter og fjerne motiver og dækker de oftest anvendte brændvidder. Den brede zoomring gør det let at zoome, selv når du bærer handsker.

1 NIKKOR AW 10mm f/2.8

Brændvidden på 10 mm er ideel til nærbilleder og store vidder. Den hurtige maksimumblænde på f/2,8 er ensbetydende med knivskarpe billeder af motiver i svagt lys, hvilket især er praktisk ved optagelser i mørke undervandsmiljøer. 

 Du kan læse mere om Nikon1 AW1 HER 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér