danlendenosv
1200-3350-nymfer.jpg

Til kyst og fjord

Scott Radian 6

Let og velkastende, kunne være den korte beskrivelse af Scott Radian 9"6 #6.

Selv om stangen fra designernes side sikkert ikke primært er tiltænkt fiskeriet efter fjordens, eller de kystnære ørreder, har et par ture og lidt fiskeri med forskelle liner, givet mig en god fornemmelse af hvad seneste fra amerikanske Scott har at byde på...

Fra en af testurene - en 2 kilos ørred fra Mariager Fjord.

En let og velkastende sag

Det siger næsten sig selv at håndtag, beviklinger, lakeringer og finesh er helt i top, når vi taler om en US stang i high-end. 

Vurderingen af kastegenskaber er dog mere subjektive, da der jo bekendt er mange meninger om fluestængers aktion.

Eksempelvis kan jeg godt lige at fiske med lange stænger og et set-up, der betyder at jeg blot med et enkelt bagkast kan lægge den ønskede linelængde ud - typisk omkring 20 meter når jeg fisker fra pontonbåden. Derudover har det også stor betydning at stangen, eller rettere kombinationen af stang, hjule og line er let og velafbalanceret, da en hel dags fiskeri og kast, ellers kan give ømme muskler.

Kort sagt, kan du med en Scott Radian 9"6 #6 typisk nøjes med blot et enkelt bagkast, og sende 20 -25 meter line med forfang og flue ud til ørreden...

Scott Radian 9"6 #6 er uden tvivl den, af mine mange stænger til fjord og kyst, der er lettest og mest behagelig at kaste med. Stangen er blevet mit første valg, og du vil i de kommende fangsrapporter, forhåbenligt kunne se rigtigt mange billeder, hvor stangen sammen med smukke blanke havørreder er hovedmotivet. 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér